Megkezdődött a magyar utak kátyúmentesítése, jelezte a Magyar Közút

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-03-02, 13:00

Az elmúlt két hétben 1391 tonna hidegaszfaltot dolgoztak be a közutasok.

A téliesebb időjárás végével, február közepétől a Magyar Közút közel 100 mérnöksége lokális javítási munkákra helyezte/helyezi a hangsúlyt. A kátyújavítási munkálatok során az elmúlt két hétben 227 tonna meleg és 1391 tonna hidegaszfaltot dolgoztak be a közutasok.

A következő hetekben még többnyire hideg, úgynevezett utántömörödő aszfalt felhasználásával végzi a javítási munkákat a közútkezelő, ugyanakkor azokon a gyorsforgalmi szakaszokon és főutakon, ahol a melegaszfaltkeverő telepek nyitva tartanak, ott a tartósabb melegaszfaltos beavatkozásokat is végre lehet hajtani.

A munkálatok első körben a gyorsforgalmi utakon, majd a fő-, végül a mellék- és bekötőutakon zajlanak, előzetes ütemtervek alapján. A tartósabb melegaszfaltos javítások és a teljes felújítási beavatkozások ebben a hónapban indulnak el országos szinten.

Közútkezelők tüntetnek el egy kátyút

A Magyar Közúthoz a településeket összekötő fő- és mellékutak, illetve ezen utak településeken átvezető szakaszai, valamint a gyorsforgalmi utak tartoznak (kivéve az M5-ös és M6-os autópályát). Minden más út a helyi önkormányzatok kezelésében van. A közútkezelő jelezte, hogy Budapest közigazgatási határain belül nem üzemeltet utakat.

Magyar Közút

Kapcsolódó írások

Oldalára borult Lada Niva, amit elnyelt a föld
2021. február 18.
1000 kilométernyi közút felújítása indulhat el Magyarországon még az idén.
útjavítás
2020. március 23.
Április közepéig felfüggesztik a munkálatokat.

További hírek