Brutális kátyúktól hemzseg a Taktaharkányt Taktakenézzel összekötő út

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-02-11, 14:24

60-as tábla van kirakva, de 30-cal sem érdemes menni a rázósabb részeken.

Szinte lépésben kell haladniuk a sofőröknek a Taktaharkányt Taktakenézzel összekötő úton, amely hemzseg a kátyúktól. A rendkívül pocsék szakaszról egy sofőr videót is készített, amit egy nap alatt több százan osztottak meg a Facebookon.

Kátyús úton közlekedő személygépkocsi

A felvétel készítője azt mondta az RTL Híradónak, hogy a 8 kilométeres útszakaszból 2-3 kilométer járható normál tempóban, a maradék részen csigalassúsággal érdemes közlekedni. A férfi hozzátette, hogy alapvetően 10-12 perc alatt lehetne eljutni egyik településről a másikra, de ennek az utazási időnek a duplájával kell számolnia annak, aki félti a kocsiját.

A helyiek szerint az út több szakaszán 30-cal sem ajánlott menni, máskülönben komoly kár keletkezhet a gépjárműben. A kirakott sebességkorlátozó tábla szerint egyébként 60 km/óra a legnagyobb megengedett tempó. A sok száz kátyú között vannak kisebbek és nagyobbak, az egyik lyuk például 12 centiméter mély.

A közelben élő azt állítják, hogy az utóbbi 3-4 évben romlott ennyit az út minősége, sok bosszúságot okozva az arra közlekedő autósoknak. Az RTL Híradó megkeresésére a Magyar Közút azt közölte, hogy az elmúlt hetek változékony, csapadékos időjárása felgyorsított a burkolathibák kialakulását. A közutasok a rossz időjárás miatt nem tudtak eddig hozzálátni az út javításához. Az állami cég azt ígéri, hogy amint jó idő lesz, nekikezd az érintett útszakasz helyreállításának.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

RTL Híradó

Kapcsolódó írások

Oldalára borult Lada Niva, amit elnyelt a föld
2021. február 18.
1000 kilométernyi közút felújítása indulhat el Magyarországon még az idén.
útjavítás
2020. március 23.
Április közepéig felfüggesztik a munkálatokat.

További hírek