szombat - 2023. szeptember 23.
17.5 °C
zápor
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Jön a kátyúszezon – a kártérítés szinte lehetetlen

2021. január 18. | 15:05

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége szerint az útkezelő nem áll jól a helyzethez.

A jelenlegi, meglehetősen zord téli időjárási körülmények nem kedveznek az utaknak, így azok folyamatosan amortizálódnak. Ilyen esetekben nagyon fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogy hogyan vezetünk hóban és jégen. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége szerint a kátyúkárok kétharmadát az első negyedévben jelentik az autósok.

A legtöbb ilyenkor keletkező kár az abroncsokat és a futóművet szokta érinteni, azaz a legtöbb ilyenkor defektet okoz, néhol pedig még a felni is sérülhet. Kátyúbiztosítás hiányában a járműtulajdonosoknak az illetékes útkezelőnél kell bejelenteniük a kárt. Ez lakott területen kívül a Magyar Közút Zrt., míg lakott területen pedig az adott önkormányzat megfelelő szervezete.

Azonban a nem megfelelően dokumentált káresetekért utáni kártérítési igényeket elutasítják. Ha nincs lefotózva az eset, vagy olyan szakaszon történt, ahol rossz útra figyelmeztető tábla volt kihelyezve, ott kicsi az esély a kártérítésre. A legtöbbször kedvezőbb, ha az ember inkább kátyúbiztosítást köt, amelynek előnyei között szerepel az is, hogy még a figyelmeztető táblával jelölt útszakaszokra is fedezetet nyújtanak.

Az alábbi cikkből pedig megtudhatod, hogy mit kell tenned kátyúkár esetén.

A Hyundai már nem fordít sok energiát a dízelmotorokra Kínzáshoz hasonlítja a hagyományos autóvásárlást egy amerikai reklám - VIDEÓ

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!