Október 4-én este nyolc óra körül súlyos baleset történt Páty központjában, egy bolt parkolójának közelében. A balesetben érintett vétlen kocsiban kisgyermekek is utaztak, őket kórházba szállították a mentők.

A vétkes sofőr nagy sebességgel, gumicsikorgással hajtott ki a parkolóból kék színű autójával. Közben azonban nem vette észre, hogy a kereszteződéshez egy szabályosan közlekedő Audi is érkezik. A vétkes autó kanyarodáskor telibe kapta a szabályosan közlekedő gépkocsi hátulját, ennek következtében az Audi megpördült. Az Audi hátsó ülésén két kisgyermek utazott, ők is megsérültek a balesetben, ezért kórházba kerültek. Mindeközben a vétkes sofőr – aki a szemtanúk szerint részeg volt –  segítségnyújtás nélkül sunnyogott el a baleset helyszínéről.

Egy helybéli férfi azt nyilatkozta a BudaPestkörnyéke.hu tudósítójának, hogy a betintázott sofőr azt mondta a trafiknál piálgató ismerőseinek, hogy nem érzi jól magát. A szemtanúk beszámolói szerint aztán a semmiből a trafiknál termett több kékvillogós autó, melyekből kommandósok pattantak ki nagy sietve, akik aztán a földre teperték a gyanúsítottat. A férfit aztán megbilincselték és letartóztatták a keménykötésű bűnüldözők, mindeközben pedig a katasztrófavédelem munkatársai eltakarították a romokat az úttestről.

Ha bizonyosságot nyer, hogy a vétkes férfi valóban piásan vezetett és segítségnyújtás nélkül sétált el a helyi trafikhoz, akkor akár 6 évet is kaphat.