Csinos is, turbós is: Audi V8 1991 tuning – Stanceworks

Közzétéve:
2020-09-26, 14:25

Arne Grau turbós Audi V8-asa méltó módon reprezentálja egy korszak végét.

Az Audi V8 elnevezés nem hagy kétséget afelől, hogy mi rejlik a motorháztető alatt. Az Audi V8 volt 1988-ban az első olyan modell, ami a Quattro összkerékhajtást automata váltóval párosította és az első Audi volt, ami V8-as motorral volt szerelve. 1990-ben és 1991-ben is behúzták a Német Túraautó Bajnokságot ezzel a V8-cal, így az igazi rajongók teljes mértékben a szívükbe tudták zárni ezt a járművet.

Audi V8 stanceworks

Arne Grau elképzelése egy olyan autó volt, ami vegyíti a luxust és teljesítményt, ezért kapott a motor egy turbófeltöltőt, pont, mint a DTM-ben szereplő ősei. A 3,6 literes V8-as egység Garett GTX4088R turbót, MaxxECU-t és 630cc Bosch injektorokat kapott, a változtatásokkal az egykoron 250 lóerős teljesítmény 510-re emelkedett. Az összkerékhajtással és a hatos manuális váltóval teljes kontroll alatt tartható az autó Arne szerint, a piros lámpánál nem biztos, hogy versenybe szállnék vele.

Audi V8 interior

A projekt csupán egy éve kezdődött meg, hamar végeztek a karosszéria és a motor rendbetételével, a fényezés a Jet Green Metallic fantázianévre hallgat és valljuk meg ütősebb, mint a gyári Geriatric Silver szín. Az egyedi, polírozott peremű, 19”-os BBS RS felnikkel nem igazán lehet mellélőni - hetykén töltik ki a kerékjáratot. A felfüggesztés az Air Lift Performance-től származik, így tud csak igazán közel kerülni a földhöz nyugalmi állapotában.

Audi V8 stance

Minden szempontból egy olyan alkotásról beszélhetünk, ami méltó a DTM-ősök örökségére, az 1991-es V8 igazi előfutára annak, amit ma az Audi képvisel az RS modellekkel. Egy olyan kor gyermeke, melynek hamarosan vége, úgyhogy még most vásároljatok V8-cat, vagy V8-as motorral szerelt autókat, amíg még lehet!

Kapcsolódó írások

2019-es Audi Q8 ABT tuning elölről
2019. szeptember 24.
Az Audi A6, A7 és Q8 modelleket is kezelésbe vették.
MTM Audi tuning egy pályán, egy döntött kanyarban féloldalról
2020. szeptember 04.
Ez a német tuningcég előszeretettel növeli a főként Audi modellek teljesítményét és nyomatékát.

További hírek