hétfő - 2023. január 30.
1.5 °C
enyhe havazás
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 672 Ft
D 690 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Riasztás van érvényben havazás miatt

2021. január 25. | 03:28

A Magyar Közút munkatársai felkészültek, de van egy kis bökkenő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Budapest mellett kilenc megyére adott ki figyelmeztetést a hétfői napra. Elsőfokú, "citromsárga" figyelmeztetés van érvényben a Dunától keletre szinte minden megyében, beleértve Budapest, Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun megye térségét, míg a Dunától nyugatra Baranyában és Somogy megyében érvényes a riasztás.

A Magyar Közút Nonporfit Zrt. 94 mérnöksége már november 10-e óta 12 órás műszakokban, 0-24 órás szolgálatban látja el a hóeltakarítással kapcsolatos feladatokat. Munkájukat nehezíti, hogy sok helyen a havazást eső előzi meg, így az előzetes szósórást a csapadék lemoshatja, mielőtt megérkezik a hó.

Az Időkép jóslatai szerint hétfő délutánig elsősorban az ország középső részében váható nagyobb menységű, 6-10 centiméter közötti hóréteg. Észak-Keleten 8-25 cm közötti friss hótakaróra számítanak a szakemberek. A viharos szél délen hófúvást okozhat, de erős lesz a szél délnyugaton is.

E cikk írásokor, éjfélkor a déli országrészben és a Dunántúlon jellemzően havazik, ám a Dunától keletre az ország jelentős területén eső formájában hull alá a csapadék. Az esőt azonban egyre több helyen váltja fel havas eső valamint havazás. A Mátra és a Bükk térségében egyértelműen hóra kell számítani.

Mielőtt útnak indulnál, érdemes tájékozódni az útviszonyokról az utinform.hu honlap segítségével. Vezess óvatosan, és közlekedj mindig az útviszonyoknak megfelelően!

Az autópályán haladó Teslában aludt a nézettséghajhász TikTok-sztár Jon Sibal: Sokszor merítettem már animékből egy-egy autódizájnhoz

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!