Ripityára törte ultraritka szuperautóját a korábbi F1-es pilóta

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-07-28, 08:32

Lámpaoszloppal ütközött a 800 lóerős kocsit vezető sofőr.

Monte-Carlo utcáin ripityára tört egy narancsszínű McLaren Senna LM. Német források szerint a baleset pillanatában egy korábbi Forma–1-es pilóta, Adrian Sutil ült a rendkívül ritka szuperautó volánjánál.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@robgilles által megosztott bejegyzés,

A baleset körülményeiről nem sokat tudni, de szinte biztos, hogy Sutil a megengedettnél gyorsabban ment a kocsival, amivel aztán nekicsapódott egy lámpaoszlopnak. A jármű eleje gyakorlatilag megsemmisült az ütközésben, látszik, hogy még a hűtővíz is elfolyt a középmotoros McLarenből. Az F1i.com úgy tudja, hogy Sutil nem sérült meg a balesetben.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@robgilles által megosztott bejegyzés,

A 800 lóerős McLaren Senna LM nem más, mint a McLaren Senna GTR utcai változata. Állítólag mindössze 20 példány készült belőle, hivatalosan nem is árulták őket, csak a leghűségesebb ügyfelek juthattak hozzá a szuperritka sportkocsihoz. Ha ez így van, akkor Sutil jobban is vigyázhatott volna az autóra, amely elképesztő erővel rendelkezik a mennyei hangokat kiadó 4 literes, ikerturbós V8-as motornak köszönhetően.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Monaco Luxury - McLaren (@mclaren.monaco) által megosztott bejegyzés,

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
A McLaren Elva M1A elölről
2020. március 12.
 Az MSO-nak köszönhetően a szuperautó retró megjelenést kapott.

További hírek