A Rolls-Royce Cullinan küzdelme a sivataggal - VIDEÓ

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-10-16, 11:03

Az aszfalt után most egy szokatlanabb környezetben az angol márka luxus SUV-ja.

A Rolls-Royce-nak lépnie kellett, mivel a Bentley Bentayga már 2015-ben bemutatkozott, mint a luxus SUV-k képviselője. Lépéselőnybe került a rivális márka, úgyhogy a Rolls-Royce 2018-ban bemutatta a Cullinan modellt, amely tökéletesen ötvözi az eleganciát és a robusztus kialakítást, a szabadidő-terepjárók alapelveit. A hiba csak ott van, hogy a legtöbb Rolls-Royce tulajdonos nem vinné egy koszos, saras, poros környezetbe a prémium autóját.

Rolls-Royce Cullinan egy homokos sivatagi dűnén, féloldalról

Egy kivételről azonban most beszámolhatunk, hiszen egy tehetős tulajdonos még a márka képviselőinek is megengedte, hogy rögzítsék ezt az off-road kalandot. A luxus SUV olyan könnyeden veszi a homokos dűnék által nyújtott kihívásokat, hogy ez egyben egy remek demonstrációja is volt az autó tudásának és képességeinek. A videóból az látszik, hogy a tulajdonos gyakorlatilag Ken Block módjára élvezte a tempót, miközben a homok apró szemcséin kúszott fel-alá.

Ha nem indul el a videó, kattints és nézd meg a videómegosztó oldalon.

Mindezek ellenére azt hiszem, hogy ha egy folyón való átgázolásról van szó, akkor azt inkább egy Range Rover vagy egy Defender modellel tenné meg az ember.

Rolls Royce Cullinan modell belső tere

Ha azonban az ember mégis egy kis kalandra vágyik, akkor a Rolls-Royce Cullinan rendelkezik egy terepre szánt funkcióval, amely majdnem négy centiméterrel növeli meg a hasmagasságot, továbbá a nyomaték minden kerékhez eljut, ezzel javítva a terephez való optimális alkalmazkodó képességet.

Rolls-Royce Cullinan kereke közelről a sivatagban

A videón szereplő Cullinan egyébként még azzal a világító Spirit of Ecstasy dísszel rendelkezik az autó orrán, amit azóta az Európai Unió már be is tiltott biztonsági szabályozásokra hivatkozva.

Amennyiben érdekelnek elérhetőbb árú terepjárók, nézd meg ezt az összehasonlító bemutatót. Ha nem indul el, kattints és nézd meg saját csatornánkon.

Kapcsolódó írások

Az 1963-as Jeep Wagoneer elölről fotózva
2020. január 03.
Lassan 6 évtizedre tekint vissza a luxus SUV-ok története.
Mercedes G-osztály SUV elölről
2019. június 16.
Az Euro NCAP eddigi töréstesztjei alapján ezek az SUV modellek állnak az élen

További hírek