A Rolls-Royce-nak nagyon megtetszett a 11 éves Léna alkotása

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-10-13, 08:56

A Budapesten élő kislány luxusautóval mehet majd iskolába a legjobb barátja kíséretében.

A Rolls-Royce négy kategóriában hirdetett győztest a Young Designer Competition rajzverseny keretein belül. A pályázatra több mint 80 országból több mint 5000 rajz futott be. A győztes pályaművek Japánból, Franciaországból, Kínából és Magyarországról érkeztek, a ceruzaforgatók életkora 6 és 16 év között volt. A „Fun” kategóriában a Budapesten élő 11 éves Léna rajza vitte el a pálmát, hatalmas gratuláció neki!

Rolls-Royce Prosperity

Az autógyártó a koronavírus-járvány elleni védekezés okán elrendelt korlátozások idején szólította meg a fiatalokat, akiket arra buzdítottak, hogy ragadjanak ceruzát, és vessék papírra a jövő Rolls-Royce autóját. A szakmai zsűri a fantáziadús rajzok áttekintése után 4 kategóriában hirdetett győztest, illetve különdíjasokat is választott. A kategóriagyőztesek a közeljövőben egy sofőrős Rolls-Royce luxusautóval mehetnek suliba (értelemszerűen külön-külön) a legjobb barátjuk társaságában.

A díjazott alkotásokat egyébként a Rolls-Royce Design Team tovább gondolta, mégpedig azoknak a szoftvereknek és folyamatoknak a segítségével, amelyekkel a Rolls-Royce modellek dizájnkoncepcióin is dolgoznak.

„A mi szemünkben azok a részletgazdag pályázatok emelkedtek ki, amelyeken nyomott hagyott a kreatív elme. A győztesek nem egyszerűen a legszebb autót rajzolták le, hanem lenyűgöző élményeket hoztak létre. Látszik, hogy amikor alkottak, akkor a fizikai és valós kényszerek nem szabhattak határt a fantáziájuknak, amely így megkötések nélkül szárnyalhatott.” – mondta a pályázat kapcsán a Rolls-Royce Motor Cars vezérigazgatója, Torsten Müller-Ötvös.

Kategóriagyőztesek

Technology (Technológia) – Rolls-Royce Bluebird II, Chenyang, 13 éves, Kína

Rolls-Royce Bluebird II

Environment (Környezet) – Rolls-Royce Capsule, Saya, 6 éves, Japán

Rolls-Royce Capsule

Fantasy (Fantázia) – Rolls-Royce Turtle Car, Florian, 6 éves, Franciaország

Rolls-Royce Turtle Car

Fun (Vidámság) – Rolls-Royce Glow, Léna, 11 éves, Magyarország

Rolls-Royce Glow

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

szmog az Erzsébet híd felett Budapesten
2019. május 30.
Az Euro 5-ös dízeleket is korlátozzák majd a szmogriadó alatt  
Max Verstappen tart bemutatót Budapesten egy F1-es kocsival
2020. január 28.
Verstappenék nem lesznek elérhetőek a munka ünnepén.

További hírek