Rommá égett több száz autó egy norvégiai parkolóházban

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-01-09, 10:24

Először azt hitték, hogy egy villanyautó okozta a tüzet.

Több száz kocsi vált a tűz martalékává egy norvégiai repülőtér melletti parkolóházban. Az épület egy része beomlott, a repülőtér forgalmát pedig átmenetileg leállították az elszomorító eseménysorozat miatt. Még a norvég miniszterelnök is kénytelen volt autóval eljutni az ország fővárosába, Oslóba.

A tűzoltókat kedd délután, 15:33 perckor riasztották a felcsapó lángok miatt. A bejelentő arról számolt be, hogy egy elektromos autó gyulladt ki, majd onnan terjedtek tovább a lángnyelvek. A rendőrség azonban később megerősítette, hogy egy 2005-ös dízel meghajtású autó okozta a tüzet.

Félig beomlott parkolóház Norvégiában
A parkolóház szerkezete is megsínylette a tűzesetet

A lánglovagok órákon keresztül dolgoztak a tűz eloltásán, a megpróbáltatásaikat csak tetézte, hogy a 3000 férőhelyes parkolóházban egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, annyira tele volt. Ennek tükrében kisebb csoda, hogy egyetlen ember sem sérült meg, ugyanez már nem volt elmondható az autókról, a többségük szó szerint szénné égett.

A norvég miniszterelnök, Erna Solberg nem jött zavarba, amikor megtudta, hogy törölték a járatát. A politikusnak autóval kellett megtennie az Oslóig tartó 550 kilométeres utat, ezért Twitteren megkérdezte a követőitől, hogy az érintett útszakaszon hol található a legjobb gyorséttermi kajálda.

 

The Local

NU

Reddit

Kapcsolódó írások

Kiégett autószállító tréler szemből fotózva
2020. február 10.
Sokan megbámulták a roncsokat.
Égő BMW-t tűzoltók oltanak
2020. november 29.
Egészen apró, hétköznapi tettekkel is megúszhatjuk autónk kiégését, már ha az nem egy tervezési hiba miatt kapott lángra.

További hírek