2020. október 27. | 13:48

A rendőrség azt is elárulta, milyen büntetésben részesült a türelmetlen autós.

A magyar rendőrség újabb „pofátlanító” videót tett közzé a Facebook-oldalán, a hatalmas népszerűségnek örvendő sorozat 21. része hétfő este került fel a világhálóra. A legújabb epizódban olyan sofőrök kerültek terítékre, akik figyelmen kívül hagyták a piros jelzést, szabálytalanul előztek vagy éppen nem adtak elsőbbséget a gyalogosoknak.

A rendőrök jelöletlen és matricázott járőrkocsikkal vadásznak a pofátlan járművezetőkre, a videóban látottak alapján pedig szükség is van rájuk, mert úgy néz ki, hogy a piros jelzés figyelembe vétele nem mindenkinek az erőssége (ez a szabálysértési forma sokszor visszatér a „pofátlanító” videókban, tegyük persze hozzá, hogy néha a rendőrök is átmennek a piroson, az utóbbi időben erre nem egy példát láthattunk).

Újdonság, hogy a rendőrség most feltüntette, hogy a piroson áthajtó szabályszegők milyen büntetésben részesültek: 50 000 forint közigazgatási bírsággal sújtották őket, ezen felül 8 büntetőponttal gazdagodtak (amennyiben az úgynevezett előéleti pontok száma eléri a 18-at, a vezető jogosítványát 8 napon belül visszavonja a hatóság).

Aki szabálytalanul előző sofőrökre kíváncsi, annak bele kell tekernie a videóba, 3:12-nél egy érdekes eset látható: a Volkswagen kombit vezető személy megelégelte a tötyögést a tanulóvezető mögött, ezért kivágódott balra, majd megelőzte a lassan haladó autót, a kanyarodósáv és a záróvonal sem érdekelte. Pechjére pont akkor érkezett szemből egy matricázott rendőrautó, amit a szabályszegő későn vett észre, mondhatjuk tehát, hogy a karma azonnal lecsapott a szabálysértést elkövető illetőre.

Olyan sofőröket is büntettek az egyenruhások, akik nem adtak elsőbbséget a járókelőknek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeknél. Volt olyan, aki annak ellenére sem állt meg a kocsijával, hogy jobbról egy babakocsit toló kismama érkezett, aki nem csak álldogált az út szélén, láthatóan átkelési szándék vezérelte a hölgyet.

Baleset-megelőzés (Facebook)