2021. augusztus 11. | 13:32

A volán mögött ülő asszony illuminált állapotban volt a baleset pillanatában.

Az M1-M7-es bevezetőn lévő OMV benzinkút shopjába csapódott a BMW-jével egy 50 év körüli asszony még a múlt héten. A Kékvillogó információja szerint az ittas sofőr vélhetően rossz fokozatba kapcsolta az automata váltót, ezért rongyolt bele nagy sebességgel a töltőállomás épületébe.

Az automata sebességváltó kimondottan hasznos eszköz, kiváltképp a városi közlekedésben, hiszen nem kell menet közben a váltóval vacakolni, az autó mindig a megfelelő fokozatba kapcsol, illetve biztonságosabb is, mivel így a kormányt végig két kézzel lehet fogni.

A legtöbb automata autóban négy lehetséges állása van a sebváltónak: előre, hátra, üres, parkoló helyzet. A problémát az okozhatja, ha a sofőr valamilyen okból kifolyólag összekeveri az előre és a hátra menetet. Ez könnyen megtörténhet, ha valaki bódult állapotba kerül, vagyis részegesen és/vagy bekábítószerezve vezet.

A múlt héten balesetező hölgy a shop előtti parkolóban állhatott és hátramenetbe kellett volna kapcsolnia, hogy kitolasson, ő azonban előremenetbe kapcsolt, gázt adott és pusztításba kezdett a kocsijával. Az a hír járja, hogy a nő ritkán vezetett, ezért kezelhette rosszul az automata váltót.

„Iszonyatos nagy szerencse, hogy a kis asztalnál nem kávézott senki, és egy dolgozó sem volt a pultnál, mert ott állt meg az autó” – nyilatkozta a Borsnak egy szemtanú.

A Bors úgy tudja, hogy a nő korábban nem vezetett veszélyesen, de valami eltört benne hónapokkal ezelőtt. A lap információ szerint az ötven év körüli nő közvetlen családjában tavaly ősszel súlyos tragédia történt, az ismerősök szerint azóta előfordul, hogy alkoholhoz nyúl az asszony.

Kékvillogó

Bors

ABAC 0-24 Autómentés Autószállítás