Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 09.
-1 °C
gyenge köd
alapjarat.hu logo
95 573 Ft
100 634 Ft
D 593 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Se jogsi, se KGFB, se… - Újabb szürreális igazoltatás Budapesten

2022. szeptember 09. | 09:20

Biztosítás nélkül, lejárt forgalmival, bevont jogsival, de máris szabadon.

Egészen szürreális mennyiségű olyan eset történik idehaza, amikor olyan személyek okoznak balesetet vagy egyszerűen csak részt vesznek a közlekedésben, akiknek sosem volt, vagy valamilyen súlyos kihágás miatt bevonták a jogosítványát. 2022. szeptember 5-én 13:30 körül a budapesti Határ úton állított meg a hatóság egy gépkocsit, amiről hamar kiderült, hogy nincs érvényes kötelező felelősségbiztosítása és a műszaki érvényessége is lejárt.

Mindkét tény már elég ahhoz, hogy a minimális felelősséggel rendelkező sofőr ne kockáztassa a törvénysértést. Az autót vezető személyről kiderült, hogy nem csak az autó nem teljesítette a közlekedésben való részvétel feltételeit, hanem az azt vezető kurafi is el volt tiltva a járművezetéstől, mert korábban bódult állapotban történő sofőrködését ezzel büntették a hatóságok. 

Ezen felül a férfiról az is kiderült, hogy két bírósági elfogatóparancs is van ellene érvényben, mert nem fizette ki a korábbi bírságait, amit ennek következtében elzárásra váltottak. Most a XX. Kerületi Rendőrkapitányságra szállították, ahol az eredményes kihallgatás következtében befizette a hatóság által kiszabott, de eddig elmaradt bírságait, így a rendőrség szabadon engedte. Sajnos a rendőrségi közleményből nem derült ki, hogy végül autójával vagy taxival hagyta-e el az őrsöt.
 

Police.hu / A nyitókép illusztráció: Ujj Péter Tamás / Alapjárat.hu

Máris mutatjuk, milyen autókat vezet Adam Sandler A főutak sem az igaziak, de a mellékútjaink nagyon rosszak egy felmérés szerint

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!