A SEMA Show is elmarad

Közzétéve:
2020-08-06, 21:04

A szervezők múlt hónapban még a novemberi rendezvény megtartásán fáradoztak, ám most mégis a halasztás mellett döntöttek.

Elmarad a 2020-as SEMA Show, jelentette be a rendezvény szervezője, a Specialty Equipment Market Association. A SEMA lépése annak tükrében számíthat meglepetésnek, hogy az előző hónapokban még az esemény normál körülmények között történő megrendezéséről beszéltek.

„Az esemény szervezői és az autóiparban dolgozók fáradhatatlanul dolgoztak egy fantasztikus novemberi SEMA Show megrendezését. Az egészségügyi helyzet sajnos annyira bizonytalanná vált, hogy nem javasolt a megszokott formában megtartani az összejövetelt” - mondta Chris Kersting, a SEMA elnök-vezérigazgatója.

Fast and furious Dodge Charger

Hirtelen fordultak negatívra a dolgok, nagyjából három héttel ezelptt Tom Gattuso alelnök még az alábbi közleményt juttatta el a Motor1.com weboldal szerkesztőségéhez:

„A SEMA Show látogatóinak egészsége és biztonsága érdekében kulcsfontosságú, hogy betartsuk a megfelelő távolságtartásra vonatkozó szabályokat. A döntéshozatalban együttműködünk az állami és városi hatóságokkal. Kiállítóközpontunk közel 280 ezer négyzetméter belső és külső területtel rendelkezik, ekkora helyen biztosan jól tudjuk kezelni a tömeget.”

chevy chevelle laguna

A közösségi médiában közzétett bejegyzések, valamint az interneten közvetített beszélgetések is mind arra utaltak, hogy a 2020-as SEMA Show normál körülmények között kerül megrendezésre. A SEMA összeállított egy részletes biztonsági tervet, melyben szerepelt a látogatók testhőmérsékletének mérése, valamint szájmaszkok biztosítása, mely lehetővé tette volna, hogy a Las Vegas Convention Centerben megrendezett eseményen több tízezer érdeklődő vehessen részt. A térségben naponta 800-1000 új koronavírus-fertőzöttet regisztrálnak, az összesített esetszám meghaladja az 52 ezret.

A SEMA közleményében nem szerepel a halasztás hivatalos indoka. A szövetség nem zárja ki, hogy digitális formában megrendezhetik az eseményt. Jelenleg úgy érzik, hogy a megfelelő döntést hozták meg – hogy ez valóban így van-e, azt majd az idő eldönti.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A NÚSz Zrt. egyik ügyfélszolgálati irodája
2020. március 16.
Ez nem mentesíti az autósokat az útdíj fizetése alól.
Forgalmi szituáció vizuálisan ábrázolva
2020. március 26.
A koronavírus miatt a tantermi KRESZ-tanfolyamok is leálltak.

További hírek