Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 09.
-1 °C
gyenge köd
alapjarat.hu logo
95 573 Ft
100 634 Ft
D 593 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Sínautó! Ja nem, csak felnin hajtja a VW Multivant - VIDEÓ

2022. június 08. | 14:43

Vajon mi magyarázza, ha valaki leszakadt abronccsal hajt keresztül a városon?

FRISSÍTÉS: A felnin való közlekedés miatt a IX. Kerületi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében, közúti közlekedés rendjének megzavarásáért Á. József részére pénzbírságot szabott ki és három hónapra eltiltotta a vezetéstől.

Bár kis ország vagyunk a YouTube kabaréműsorait nagy számban gyártó Amerikához vagy Oroszországhoz képest, azért akadnak pikáns hazai tartalmak is. Nehéz egy ilyen rövid videó alapján megállapítani, hogy a mi játszódhatott a Boráros téren vasárnap lencsevégre kapott VW Multivan sofőrjének fejében, de a szemtanúk beszámolója alapján szó szerint keresztül szelte a várost a nyers alufelniken. A leírás alapján végül végzetes műszaki hiba és rendőri intézkedés lett a vége, a Bp-i Autósok csatornájára feltöltött akciónak.

Nem kizárt, hogy egy vérbeli rali fanatikusról van szó, aki Marcus Grönholm 2003-as Brit ralin lestanduppolt érvelésével készült a hatóságoknak, de kétlem, hogy a csepeli bevezetőn végleg lehasalt csapatszállítóhoz kiérkező rendőrök végül baráti vállveregetésben részesítették a sofőrt.

A műveletnek egészen biztos lesz következménye, hiszen a videón látható megragadt első kerék nem csak kockásra kopott, nyilván tett kárt az amúgy sem rózsás állapotú budapesti úthálózatban. Arról nem is beszélve, hogy már egy kopott abroncs is erősen balesetveszélyes szituációt eredményez, nemhogy az abroncstól mentes fém felület korlátozott tapadása.

Az ennyire szélsőséges műszaki hibák felismerése természetesen a sofőr felelőssége, mégis meglepően hosszú távot tehetett meg ilyen formában anélkül, hogy bárki feltartóztatta volna. Ilyen esetben felmerül a kérdés, hogy a sofőr vajon beszámítható állapotban volt-e, valamilyen szer befolyásolása alatt állt-e vagy egy korábbi apróbb balesetben elszenvedett sokk miatt választotta a továbbhaladást. Jól láthatóan segítségnyújtásra szorult, ami a leírtak alapján vélhetően nem történt meg vagy nem volt sikeres, hiszen csak a műszaki hiba miatt kényszerült megállásra.

Te mit tennél, ha ilyen vagy ehhez hasonló abszurd helyzetet látsz az utakon?

Speciális kamerával szűrik ki a mobilozó sofőröket Németországban Elon Musk azzal fenyegetőzik, hogy mégsem vásárolja fel a Twittert

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!