„Estefelé a fények már olyan nyugodtak” - szól a Belga együttes népszerű dalszövege. Nos, ez az állítás a német autópályára is igaz. Éjszaka általában gyenge a forgalom arrafelé is, így a megszokottnál egy kicsit jobban lehet nyomni a gázpedált. A mellékelt videóban szereplő sofőr kihasználta a lehetőséget, és próbára tette az új Volkswagen Golf R teljesítményét.

A felvétel egy rövid bemutatóval kezdődik, a néző így közelebbről is megismerkedhet az új Golf R külső és belső kialakításával. Ezt követően irány az autópálya. Amint kitisztul az út előtte, hősünk tövig nyomja a gázpedált. Az óra 263 km/h-s sebességet mutat, mely még a gyártó várakozásait is felülmúlja, ugyanis a Volkswagen 250 km/h-s végsebességgel hirdeti az új modellt.

Az autópályás száguldást követően a sofőr egy üres útszakaszon teszteli az autó 0-100 gyorsulását. A Golf R nedves útszakaszon 4,5 másodperc alatt teljesíti ezt a sprintet. A gyártó 4,7 másodperces adatát tehát ebben a tekintetben is sikerült felülmúlni.

Az új VW Golf R 2 literes, négyhengeres, turbófeltöltős motorja 315 lóerős teljesítmény és 420 Nm nyomaték leadására képes. A vásárlók választhatnak a hatsebességes manuális váltó és a hétsebességes DSG között.