Speciális rehabilitációs központba szállították Alex Zanardit

Közzétéve:
2020-07-22, 21:06

Az egykori Forma-1-es pilóta jól reagál a kezelésekre.

Több mint egy hónappal azután, hogy súlyos balesetet szenvedett, Alex Zanardit most egy speciális rehabilitációs központba szállították. Az egykori F1-es pilótát orvosai mesterséges kóma állapotába helyezték. A sienai Santa Maria alle Scotta kórházban három neurológiai műtéten is átesett az olaszok paralimpiai bajnoka.

„Zanardi szív-és légzőrendszeri, valamint anyagcsere paraméterei, illetve általános klinikai állapota rendben van. Ez lehetővé tette, hogy egy speciális rehabilitációs központba szállítsák” - áll a kórház közleményében.

Zanardi integet

„Szakembereink továbbra is Alex Zanardi és családja rendelkezésére állnak, ennek a fantasztikus embernek a további kórházi, diagnosztikai és gyógyászati kezelésében. Szeretnék hálás köszönetet mondani a Zanardi mellett dolgozó orvosi csapatnak, remek munkát végeztek, melyről világszerte elismeréssel beszélnek. A sportoló nagyjából egy hónapot töltött intézményünkben, ez idő alatt három különböző operáción esett át. Állapota stabil, ennek köszönhetően lehetőségünk nyílt arra, hogy egy speciális ideggyógyászati rehabilitációs központban folytatódjon Alex Zanardi kezelése” - mondta Valtere Giovannini, a kórház általános igazgatója.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

F1i

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek