vasárnap - 2022. december 04.
6.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 695 Ft
D 692 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Speciális rehabilitációs központba szállították Alex Zanardit

2020. július 22. | 23:06

Az egykori Forma-1-es pilóta jól reagál a kezelésekre.

Több mint egy hónappal azután, hogy súlyos balesetet szenvedett, Alex Zanardit most egy speciális rehabilitációs központba szállították. Az egykori F1-es pilótát orvosai mesterséges kóma állapotába helyezték. A sienai Santa Maria alle Scotta kórházban három neurológiai műtéten is átesett az olaszok paralimpiai bajnoka.

„Zanardi szív-és légzőrendszeri, valamint anyagcsere paraméterei, illetve általános klinikai állapota rendben van. Ez lehetővé tette, hogy egy speciális rehabilitációs központba szállítsák” - áll a kórház közleményében.

„Szakembereink továbbra is Alex Zanardi és családja rendelkezésére állnak, ennek a fantasztikus embernek a további kórházi, diagnosztikai és gyógyászati kezelésében. Szeretnék hálás köszönetet mondani a Zanardi mellett dolgozó orvosi csapatnak, remek munkát végeztek, melyről világszerte elismeréssel beszélnek. A sportoló nagyjából egy hónapot töltött intézményünkben, ez idő alatt három különböző operáción esett át. Állapota stabil, ennek köszönhetően lehetőségünk nyílt arra, hogy egy speciális ideggyógyászati rehabilitációs központban folytatódjon Alex Zanardi kezelése” - mondta Valtere Giovannini, a kórház általános igazgatója.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!