szombat - 2023. február 04.
2.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 671 Ft
D 684 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A súlyos baleset ellenére Alex Zanardi állapota stabil

2020. június 22. | 17:16

Orvosai a következő napokban dolgozzák ki a további kezelési tervet.

Az egykori Forma-1-es pilóta pénteken szenvedett súlyos fejsérülést, amikor egy olaszországi kézikerékpáros versenyen egy járművel ütközött. Az 53 esztendős, háromszoros paralimpiai bajnok Zanardit helikopterrel szállították a sienai kórházba, ahol háromórás idegsebészeti műtéten esett át. Az operációt követően az olasz versenyzőt az intenzív osztályra szállították, ahol mesterséges kómában tartják.

A kórház által kiadott legfrissebb közleménye szerint Zanardi állapota stabil, az orvosi előrejelzések részletei egyelőre nem ismertek.

„Alex Zanardit 2020. június 19-e óta a Santa Maria alle Scotte kórházban ápoljuk, állapota stabil. Három éjszakát töltött el az intenzív osztályunkon, ezalatt változást nem tapasztaltunk. A beteg altatásban van, géppel lélegeztetjük. A további prognózis szigorúan bizalmas, kezelési tervéről az orvosszakértőkből álló csapat a következő napokban hoz döntést” - áll a kórház tájékoztatójában.

Alex Zanardi életét és pályafutását a CART-sorozatban aratott sikerek, és az F1-es pontszerzés mellett súlyos balesetek határozták meg. 1993-ban a Forma-1-es Belga Nagydíjon szenvedett agyrázkódást, emiatt a szezon hátralévő részét ki kellett hagynia.

2001-ben bekövetkezett minden autóversenyző rémálma: egy németországi CART-versenyen szenvedett horrorisztikus balesetet. Az orvosok hősies küzdelem árán megmentették Zanardi életét, ám az olasz pilóta mindkét lábát térd felett amputálni kellett. Zanardi azonban nem adta fel, 2004-ben már ismét hivatalos futamon állhatott rajthoz. 2009-ben visszavonult az autóversenyzéstől, majd bejelentette, hogy kézikerékpár sportágban kívánja hazájáz képviselni a következő Paralimpián. Zanardi Londonban, majd négy évvel később Rio de Janeiróban is két aranyérmet nyert. Küzdeni tudása, akaratereje példaértékű mindannyiunk számára.

Ezt a csatát sem fogja feladni. Küzdj tovább, Alex!

  • Címkék:
Határozatlan ideig szünetel a BMW és a Mercedes közös projektje F1: Kampány indul az esélyegyenlőség jegyében

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!