2020. február 26. | 12:54

Az Impreza újabb durva kiadása 2021-ben érkezik a hírek szerint.

A jelenlegi Impreza 2016-ban mutatkozott be, ebből a szériából azonban nincsen sem WRX, sem pedig WRX STI kiadás. Ugyan egyes piacokon még minidig árulták a japánok az előző generációs STI kiadásokat különböző „Special Edition” szériákban, most azonban ennek is vége lesz. A Forbes információi szerint azonban nincs ok az aggodalomra, ugyanis 2021-re megérkezhet az Impreza új csúcskivitele.

A legfontosabb a kövektező STI-vel kapcsolatban, hogy jóval erősebb lesz az eddigieknél. Egy 2,4 literes turbós boxermotor hajtja majd, amely az FA24 kódnevet viseli, és amely a Magyarországon nem kapható Subaru Ascent SUV-ban is dolgozik. Az STI-ben persze kicsit módosított változatban kerül majd, és nagyjából 400 lóerőre és 490 Nm-re lesz képes a hírek szerint. A legutóbbi, 2,0 literes STI kivitelek 310 lóerő környékén voltak, ez a blokk pedig már megérett a nyugdíjra, hiszen egy elég régi konstrukcióról van szó.

Az FA24-se blokkot szépen átdolgozzák, mielőtt az új STI-be kerül. Módosítják a főtengelyt és a dugattyúkat, optimalizálják a balansztengelyt, megemelik a töltőnyomást, valamint átalakítják a szívóoldalt és a szelepeket is egy kicsit.

Ami a külsőt illeti, a következő STI formatervét a 2017-ben bemutatott Viziv Performance koncepcióval vetítették előre, amely elég agresszívre sikerült. Bár az is köztudott, hogy a Subaru viszonylag izgalmas látványterveket tud összehozni.