Súlyos balesetet okozott az M7-esen tolató 62 éves sofőr

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-08-27, 10:10

Hat ember sérült meg Balatonvilágos térségében szerda reggel.

A rendőrség tájékoztatása szerint tolatás miatt történt súlyos baleset szerda reggel az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán.

Sérült járművek az M7-es autópályán

A sztráda főváros felé vezető oldalán, Balatonvilágos térségében összesen három autó ütközött össze augusztus 26-án a reggeli órákban. A helyszínre kiérkező rendőrök arról számoltak be, hogy a 62 éves balatonendrédi lakos a lehajtó eltévesztését követően kezdett tolatásba a leállósávban. A férfi a manőver közben bekormányozta a külső forgalmi sávba a gépjárművét, amit a mögötte szabályosan, de nagy sebességgel közlekedő (miért is mentek volna lassan az autópályán?) autóvezetők későn vettek észre, a két sofőr már nem tudta elkerülni az ütközést. A szabálytalan manőver miatt hat ember sérült meg a sztráda érintett szakaszán.

Sérült Volkswagen hátulról fotózva

A tolató sofőr rendkívül felelőtlen volt, érthetetlen, hogy miért nem ment tovább, tudnia kellett, hogy a tűzzel játszik. Az eset kapcsán egyből eszembe jutott, hogy nem is oly rég Sebestyén Balázs kőkeményen nekiment az idős sofőröknek, miután egy 65 éves férfinak a forgalommal szemben sikerült felhajtania az M4-es autópályára.

„Hú de tudok az ilyenre haragudni! A háziorvost is megbüntetném, börtönbe zárnám, a csávótól elvenném a jogosítványt, a mamának kötelező házikarantén egy évig, senki sehova. Felderíteném a háziorvosát és azonnal kettő év letöltendőre ítélném őt is, mint a huzat. Elmennek a háziorvosok a fenébe, akik ötezer forintért átengedik, az összes rohadjon meg. Bemegy a papa 68 évesen mankóval, járni nem tud, a zöldségesig nem engednéd le, aztán a háziorvos ötezer forintért azt mondja, vezessen. Aztán kienged egy gyilkost az útra, aki majd megöl valakit. Legjobb esetben saját magát. Ezt nehezen tolerálom. Egy bizonyos kor felett mindenkitől elvenném a jogosítványt. Ez ritmus, ez dinamika, tempóérzék, egyszerűen hülyülünk, ahogy öregszünk. Elfogynak a reflexek, máshogy ismered fel a veszélyt, nem veszed észre, ha hülye vagy. Menjél vonattal. Ezek a legönérzetesebbek: nekik ne mondja meg senki, hogy tudnak-e vezetni, nem öregek” – mondta szerda reggel a magyar média ismert alakja.

Az ország egyik legismertebb rádiósa később maga is elismerte, hogy demagóg volt, bocsánatot viszont senkitől nem kért, mert úgy vélte, hogy véleményvezérként az ő dolga a figyelemfelkeltés.

Te hogy állsz ehhez a kérdéshez, egy bizonyos kor felett elvennéd a jogosítványt az idős emberektől? Ha igen, akkor melyik korosztálynál húznád meg a vonalat? Írd be a válaszodat kommentben!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Origo

Police.hu

Kapcsolódó írások

Közúti baleset személyi sérüléssel
2019. augusztus 26.
A Toyota biztonsági rendszerének felára nem lesz túl drága.
Michelisz Norbert összetört versenyautója oldalról
2019. november 15.
A magyar pilóta autója csúnyán összetört a második időmérőn.

További hírek