Képzeld el, hogy nagyjából 100 km/h-s sebességgel haladsz autóddal, amikor hirtelen a világ egyik legveszélyesebb kígyója tekereg a lábadon, és megpróbál megharapni. Elég félelmetes, igaz?

Egy ausztrál férfival pontosan ez történt. A Jimmy néven ismert, 27 éves sofőrt megállították a rendőrök, mivel túl gyorsan és kiszámíthatatlanul vezetett. A férfi láthatóan remegett, és sokkos állapotban magyarázta a rendőrségnek, hogy vezetés közben meg kellett küzdenie egy kígyóval.

kígyótól rettegő ausztrál férfi

A biztos urak először nem akartak hinni Jimmynek, ám amikor körbejárták a járművet, meglátták a textilmintás barnakígyót.

„A váltó környékén tűnt fel először, majd beférkőzött a lábam közé. Körülbelül 100 km/h-s sebességgel haladtam, próbáltam fékezni, ám ahogy egyre jobban mozgattam a lábamat, úgy csavarodott köré a kígyó” - mesélte el a történteket Jimmy.

Az ausztrál sofőr attól félt, hogy a kígyó már megmarta, és az élete ezáltal veszélyben van. Jimmy úgy gondolta, hogy egyetlen lehetősége maradt: a biztonsági övvel és egy késsel megölni a kígyót, majd azonnal bemenni a kórházba.

A helyszínre érkező mentők megállapították, hogy Jimmy nem lett kígyómarás áldozata, egyszerűen csak sokkos állapotba került. Elég megnyugtató hír ez, főleg annak tükrében, hogy az Ausztráliában őshonos textilmintás barnakígyó a világ második legmérgezőbb kígyója.

Te hogyan reagálnál, ha az autódban hirtelen felbukkanna egy mérgeskígyó?