LEGO világrekord született

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Rekordot döntöttek magyar gyermekek a hétvégén a Millenáris Parkban.

A LEGO Store és a Ford Magyarország közös szervezésében indult rekordkísérlet a Millenáris parkban. A cél, egy minden eddiginél hosszabb LEGO kígyó megépítése volt, a kísérletet a KidFest keretei között indították a szervezők. A megmozdulást a Ford Magyarország támogatta.

A program, június 1. napján indult, amikor is összegyűltek a családok és a gyermekek, egy nagy legózásra készülve. Különleges sajtótájékoztató keretei között nyitották az eseményt, már a megnyitó alatt elkezdték építeni a LEGO kígyót és ebben Kiss Gergely háromszoros olimpiai vízilabdázó és a Ford Mustang nagykövete is segédkezett. Gergelyről köztudott, hogy nagy LEGO-rajongó, így nehézségek nélkül, őszinte lelkesedéssel állt neki a kígyó testének szolgáló első gyűrűk elkészítéséhez.

A 321 méteres rekord lLEGO kígyó a millenáris parkban drón felvételen

A kígyó építése közben hamar kiderült, hogy mind a gyermekek mind a megjelent újságírók nagyon benne vannak a legózásban, hiszen már a pénteki napon elkészült a kígyó egy része, amely körbe fonta a kiállított Orange Fury Ford Mustangot. A rendezvény utolsó napjára, vasárnapra pedig már egy 321 méteres óriás LEGO kígyó kanyargott a millenáris parkban, minden létező színben, amiben LEGO kockát gyártottak.

A teljes hétvégén több mint 5000 résztvevő gyermek volt, ami rengeteg kis legózó lurkót jelent. Jó látni, hogy a magyar szülők nem tettek le a LEGO-ról még akkor sem, ha kissé borsos áron mérik a játékot itthon. Nekem is rengeteg volt gyermekkoromban, a LEGO véleményem szerint minden gyermeket tud szórakoztatni, fejleszti a kreativitást és a térlátást is, alkotni tanít. Sokkal inkább LEGO-t minden gyereknek, mint akciófigurákat és Barbie babát!

Kiss Gergely Ford Mustang Nagykövet a LEGO kígyó építése közben

Az elkészült kígyó végleges hossza 321 méteresre duzzadt, minden gyermek körülbelül 232 db 4x2-es LEGO kockát rakott le, ezzel pedig összesen 881 600 darab 4x2-es LEGO elem alkotja a hatalmas kígyót. Ezzel a magyar kispupákok megdöntötték a világrekordot, és csúcstartó LEGO kígyó expertekként rakosgathatják tovább a kockákat otthon.

Összességében abszolút sikeresnek mondható az esemény, hiszen sok gyermek és család érezte jól magát a hétvégén és a büszkeségre méltó eredménye is meglett a dolognak. Csak így tovább kis emberek, LEGO-zni jó! Már várom, hogy egyszer egy óriás LEGO autót is építhessenek a skacok itthon.

Forrás:

  • Ford Magyarország

Kapcsolódó írások

Mustang Boss 429
2018. november 07.
Egy vadonatúj Mustangnál már csak egy régebbi típus lehet vonzóbb, átalakítva meg aztán pláne! A Classic Recreations ezúttal a Mustang Boss 429-es típushoz nyúlt hozzá, melyből több példány is várható.
Ford Mach-E tanulmányrajz hátulról
2018. december 05.
A Ford korábban már meglobogtatta, hogy visszatér a Mach 1 név, és egy elektromos járgány kapja majd azt
LEGO Ford Mustang 1967
2019. február 26.
A LEGO újabb összerakható autót dob piacra, ezúttal egy klasszikus amerikai izomautót
Egy legenda nyomában – Ford Mustang K-Code
2017. szeptember 27.
A K-Code jelzésű Mustang az egyik legszebb autó, amit valaha építettek. A gyűjtők és autókedvelők egész biztosan megőrülnek egy ilyen láttán, nézzük hogyan is született.