2021. augusztus 29. | 16:56

A cél az, hogy ne legyen túl nagy káosz az iskolakezdés előtt.

Szeptember 1-jén jelenléti oktatás kezdődhet az iskolákban. Annak érdekében, hogy a lehető leggördülékenyebben lehessen kezelni az iskolakezdés kapcsán kialakuló többlet utasforgalmat, a vasúti és közúti közösségi közlekedési szolgáltatók már két nappal korábban, 2021. augusztus 30-tól elfogadják a szeptemberi helyközi dolgozó- és tanulóbérleteket is a járataikon. A kiterjesztett érvényességi idő a szeptember első félhónapjára vonatkozó bérletekre is érvényes.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium döntése nem meglepő, tavaly augusztus 27-től vehették igénybe a tömegközlekedést a szeptemberi bérlettel rendelkezők. A cél az, hogy ne alakuljon ki indokolatlanul nagy tömeg a pénztáraknál és színvonalasabban lehessen kiszolgálni az utasokat.

A tervek szerint a 14 év alattiak számára 2021. szeptember 2-ától ingyenes lehet a tömegközlekedés a BKK járatain, ám erről csak 2021. szeptember 1-jén fog döntést hozni a közgyűlés. Szeptember első napján tehát a 14 év alattiaknak is kell érvényes jeggyel vagy bérlettel rendelkezniük még a fővárosi tömegközlekedésben résztvevő diákoknak.