Szerdán nem drágultak az üzemanyagok, pénteken más lesz a helyzet

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-06-17, 10:16

Mindössze 9 forint lesz a különbség a két üzemanyagtípus között a hét második felében.

Pénteken a benzin és a gázolaj átlagára is feljebb megy a magyarországi töltőállomásokon. A benzin ára bruttó 3 forinttal változik, míg a gázolaj ára bruttó 2 forinttal emelkedik.

Múlt héten a nálunk iránymutatónak számító Brent típusú olaj ára hosszú idő után újra csökkenni kezdett, most viszont már megint 41 dollár körül jár a nyersolaj hordónkénti világpiaci ára. Egyes elemzők szerint egyébként a májusi-júniusi olajár emelkedések nem voltak teljesen indokoltak, a piac túl optimistán reagált a járvány enyhülésére, az üzemanyagok iránti kereslet még messze jár a megszokottól.

Ana Braga tölt üzemanyagot az autójába

A szakértők nem zárták ki, hogy az OPEC+ országok által meghozott intézkedések ellenére felesleg alakulhat ki a kínálati oldalon, a Goldman Sachs például arra számít, hogy az olaj átlagára 2020 hátralévő részében 35 dollár körül fog mozogni.

A mögöttünk hagyott napokban a forint újra gyengülésnek indult a dollárral szemben, ennek is köze lehet ahhoz, hogy pénteken a benzin és a gázolaj átlagára is feljebb megy néhány forinttal. A szerda délelőtti bejelentést követően az alábbi átlagárakkal találkozhatunk majd a hazai benzinkutakon:

  • 95-ös benzin: 348 Ft/liter
  • Gázolaj: 357 Ft/liter

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Mercedes-Benz a benzinkúton
2020. június 24.
Egy hét alatt 13 forintot drágul a benzin átlagára a magyar kutakon.
Tankoló pisztoly oldalról fotózva
2020. június 29.
A járvány előtti időszakra jellemző átlagárak lesznek érvényben július elejétől.

További hírek