Szerdán tovább drágul a gázolaj, nincs messze a 410 forintos határ

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-11-18, 10:24

Mostanában rájár a rúd a dízelesekre.

Szerdától bruttó 3 forinttal drágulni fog a gázolaj literenkénti ára a magyar benzinkutakon, a benzin átlagára viszont nem változik a hét közepén.

A Brent típusú olaj ára vasárnap emelkedésnek indult, minden bizonnyal ennek tudható be az, hogy szerdától az autósoknak 408 forintot kell majd fizetniük egy liter gázolajért a magyar töltőállomásokon. A 95-ös benzin 385 forintos áltagára nem változik szerdán.

Tankolás közben lencsevégre kapott hölgy szemből
Fotó: Getty Images

Az iráni kormány is emelt egyébként a gázolaj árán, mégpedig jelentősen, emiatt rengetegen vonultak az utcára tüntetni (a lakosságnak az sem tetszik, hogy a hatalom jegyrendszert vezet be az üzemanyag-vásárlásokhoz). A perzsa állam egyébként azért emelt a gázolaj árán, mert csökkent az exportból származó bevétele az amerikai szankciók életbe lépése után.

Most jöjjön egy ennél sokkal vidámabb téma: az Olvi nevű orosz olajtársaság meghirdette, hogy náluk ingyen tankolhat az, aki bikiniben megy a benzinkútra. A cég azt nem írta, hogy az akció csak a hölgyekre vonatkozik, így bikinis férfiak is feltűntek a töltőállomásokon, kihasználva a kiskaput.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Tankoló pisztoly a sofőr kezében
2020. október 16.
Érdekes adatokat közölt a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ).
Kútoszlop szemből fotózva
2019. november 25.
Ellentétesen változnak az üzemanyagárak a hét közepén.

További hírek