Szerdán tovább fog drágulni a tankolás a hazai kutakon

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-05-25, 10:20

Tovább emelkednek az üzemanyagárak a hét közepén.

Szerdán tovább emelkednek az üzemanyagárak Magyarországon. A benzin várhatóan bruttó 7 forinttal kerül majd többe május huszonhetedikétől, a gázolaj ára pedig bruttó 6 forinttal változik a hét közepén.

Tankoló pisztoly oldalról fotózva

A Brent típusú olaj ára felívelő szakaszban van, ugyanakkor a múlt heti változás mértéke szinte nulla volt (végig 33-34 dollár körül mozgott 1 hordó olaj ára). A forint az elmúlt napokban erősödött a dollárral szemben, de ez sem tudta elősegíteni az üzemanyagárak csökkentését. Ahogy egy kommentelő is felhívta rá a figyelmet, a hazai árváltozás köszönőviszonyba sem volt az olajár és dollár árfolyam alakulásával az elmúlt hetekben.

A hétfői bejelentés után az átlagárak már közelítenek a 350 forinthoz:

  • 95-ös benzin: 338 Ft/liter
  • Gázolaj: 349 Ft/liter

Az üzemanyagárak emelkedésével párhuzamosan egyébként a fogyasztás is növekszik idehaza, várható volt, hogy a kijárási korlátozás megszüntetése után felélénkül a belföldi autóforgalom.

„Annak ellenére, hogy emelkednek az üzemanyag árak, a fogyasztás ezzel párhuzamosan szintén növekszik, és kezdi megközelíteni újra azt a szintet, ami ebben az időszakban jellemző szokott lenni” – nyilatkozta Grád Ottó a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Magyar bankjegyek
2020. május 13.
A gázolaj átlagára is változik a hét második felében.
Hatalmas hordóba tölt üzemanyagot a készséges benzinkutas
2020. szeptember 21.
Múlt héten felszökött a Brent típusú olaj ára, szóval várható volt a drágulás.

További hírek