Szerdától tovább emelkednek az üzemanyagárak Magyarországon

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-05-11, 10:03

Rohamtempóban drágul a benzin idehaza.

A hét közepén tovább emelkednek Magyarországon az üzemanyagárak, a benzin ára várhatóan 8 forinttal fog emelkedni literenként, a gázolaj átlagára pedig bruttó 4 forinttal változik szerdától.

Nagyot fordult a világ egy hét alatt, a márciusi és áprilisi mélyrepülés után magához tért az olajpiac május elején, a Brent típusú olaj ára nagyon rövid időn belül 13 százalékot emelkedett, most már 30 dollár fölött jár a hordónkénti ára. Ez többek között az olajkitermelés csökkentésére vonatkozó intézkedések életbe lépésével magyarázható.

Töltő pisztoly szemből

Ugyanakkor az sem mellékes, hogy az USA és Kína között fennálló gazdasági feszültség enyhülni látszik, Kínában a járványügyi korlátozások feloldását követően megugrott a kereslet az üzemanyagok iránt. Ezt érzékelték máshol is, ezért Szaúd-Arábia is árat emelt, a piac most a nemzetközi gazdasági helyzet stabilizálódásában bízik.

Idehaza rohamtempóban drágul a benzin, múlt héten 13 forinttal emelkedett ennek az üzemanyagtípusnak az átlagára, ehhez jön most hozzá a szerdai 8 forintos emelés, és könnyen lehet, hogy pénteken is feljebb megy majd az ára valamennyivel.

Magyarországon a következők szerint alakulhatnak az átlagárak a hét közepétől:

  • 95-ös benzin: 310-312 Ft
  • Gázolaj: 327-330 Ft

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Magyar bankjegyek
2020. május 13.
A gázolaj átlagára is változik a hét második felében.
Tankoló pisztoly oldalról fotózva
2020. május 25.
Tovább emelkednek az üzemanyagárak a hét közepén.

További hírek