Szoftverhiba miatt le kellett állítani a Skoda Octavia kiszállításait is

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2020-05-20, 12:03

A szegény embert szegény Volkswagen-konszernt az ág is húzza.

Ha nem lennének elegek a Volkswagen-konszernek a még mindig húzódó, dízelbotránnyal kapcsolatos kártérítési ügyei, a koronavírus miatt brutálisan visszaesett eladások, a legújabb üdvöskéjük, a nyolcadik generációs Volkswagen Golf kiszállításának leállítása egy szoftverhiba miatt, akkor most itt van az új Skoda Octavia hasonló problémája is.

Új Skoda Octavia

Mindkét nagyon fontos modell esetében (pont ez a két típus a legfontosabbak) a vészhívó funkcióval akadt probléma, amely baleset esetén nem az elvártaknak megfelelően működik, adott esetben nem értesíti a hatóságokat a karambolról. A hibát a vállalatcsoport saját minőségbiztosítási ellenőrei szúrták ki, és a biztonság kedvéért a többi MQB Evo platformra épülő, megegyező fedélzeti elektronikával felszerelt modellt is ellenőrzik.

Egyelőre nem tudják, hogy konszern szinten hány autó érintett és azt sem, hogy emiatt visszahívási kampányt kell-e kezdeményezniük több típusra vonatkozóan vagy esetleg a probléma egy frissítéssel távolról is (interneten keresztül) megoldható. Mindenesetre jobbnak látták felfüggeszteni az új Golfok és az új Octaviák kiszállítását egy időre. Ha minden jól alakul, akkor a tervek szerint június közepére várható a szoftverhiba kijavítása.

Kapcsolódó írások

2019-es Skoda Kamiq elölről
2019. február 26.
Mégis lesz európai változata a legkisebb cseh SUV-nak
2018. december 28.
Egy csokorban a 7 legolvasottabb cikk januártól március végéig, amik az Alapjáraton megjelentek

További hírek