Szokatlan lépésre szánta el magát a Lamborghini

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-07-10, 07:28

Az olasz vállalat azt sem bánja, ha emiatt elveszít jó pár vásárlót.

A Lamborghini kevesebb autót fog gyártani a jövőben, a Stefano Domenicali által irányított vezetőség így kívánja megvédeni a márka exkluzivitását és presztízsét.

Az Audi leányvállalata 2019 első felében nem kevesebb, mint 4 553 autót szállított le. A januártól júliusig tartó hat hónapban egészen pontosan 2 693 Urus, 1 211 Huracán és 649 Aventador készült el. Ez egészen brutális, 96 százalékos javulást jelent az előző év azonos időszakához képest. Stefano Domenicali vezérigazgató tehát nem a levegőbe beszélt, amikor kijelentette, hogy 2019 végére több mint 8 ezer Lamborghini gördülhet le a gyártósorokról. A tavaly felállított abszolút rekord (5 750 kocsi leszállítása) tehát könnyedén megdőlhet idén.

A Lamborghini Urus nem tartozik a lassú  autók közé:

Azonban ezektől az adatoktól megrémült a vezetőség, amely attól tart, hogy sérülhet a márka exkluzivitása, ha ilyen sok Lamborghini kikerül a piacra. A cég emiatt korlátozni fogja az éves termelést, még akkor is, ha a döntés miatt elveszít jó pár vásárlót.

A Lamborghini egyébként ennél is jobb számokat tudna hozni, ha egy negyedik autóval tovább bővítené a palettáját. Egyelőre azonban a cég elzárkózik attól, hogy leszállítson egy elektromos szuperautót. Ugyanakkor a következő évtized közepére kénytelen lesz villamosítani a modelljeit a Lamborghini, ugyanis valahogy meg kell majd felelni a szigorúbb kibocsátási normáknak.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban
VW Up! méretű elektromos autóval villant az Audi
2017. június 02.
Az németek 2021-re tervezik az önvezető, e-Tron rendszerrel ellátott kisautójuk piacra dobását. Vajon ez lesz a valaha készült legkisebb Audi?
V8 helyett V6: itt az új Audi RS4 Avant
2017. szeptember 12.
Egy valamit hiányolhatunk az új Audi RS4 Avantból, a V8-at. Csökkent a köbcenti, megfogyatkoztak a hengerek, viszont még így is 170 Nm-el erősebb elődjénél