2019. január 08. | 11:34

Már 5 éve, hogy a Lamborghini bemutatta a spanyolul hurrikán névre keresztelt szuperautóját. A sikertörténet nem áll meg, 2019-ben bemutatkozik a ráncfelvarrott változat

2014-ben a bika emblémás olasz óriás piacra dobta a Huracán első generációját. A kétajtós kupé, kabrió, valamint 2016-tól Spyder kivitelben rendelhető autó, a Lamborghini válasza volt az Audi R8 második generációjára. Az 5,2 literes V10-es motor 351 km/órás csúcssebességre volt képes.

Az új Huracán prototípusát 2018-ban sikerült lencse végre kapni. A cég azóta megkezdte az autó bevezető kampányát, a 2019-es Genfi Autószalonon márciusban pedig élőben is megtekintheted. A legnagyobb változtatások az autó formatervét illetik – legalábbis jelenleg ennyit lehet tudni. A frissült elemek közé tartozik az első és hátsó lökhárító. A légbeömlők az autó teljes szélességében húzódnak, a kipufogókat magasabbra emelték, és a kabinban is történnek változtatások. A központi konzolról eltűntek a gombok, várhatóan a 2016-os Centenarióba is szerelt 10 hüvelykes érintőképernyőt kapja majd.

Az utasteret és üléseket Alcantarával húzzák be. Ez lesz a Lamborghini első modellje, ami prediktív menetdinamikai vezérlést kap. Az LDVI-rendszer, vagyis a Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata, segíti a hátsó kerekek kormányzását és a 4 kerék nyomatékvektor-szabályozását. A 3 választható üzemmód marad a régi, névszerint a Strada, Sport és Corsa.

A műszaki adatokról még nem szivárgott ki semmi, de minden bizonnyal nőni fog a teljesítménye. A jelenlegi modell 601 lóerőt képes négy kerék, 572 lóerőt pedig hátsókerék hajtással leadni. Az autó saját súlya alig lesz több 1400 kilónál. Állóhelyből 100-ra 2,9 másodperc alatt gyorsul, 200-ra viszont már kell neki a 9 másodperc. A 100 km/órás tempóról 31,9 méter alatt fékezi magát állóra. Mindehhez 4 darab 20 colos könnyűfém felni asszisztál majd. 

Egyes pletykák szerint a 2019-es változat 640 lóerőre és percenként 8 ezer fordulatra lesz képes. A motor munkáját egy 7 sebességes automata váltó segíti. Ez megegyezik az első generációs Huracán Performantéval, a széria legerősebb sportváltozatával. Minden valószínűség szerint az új változat a pályára tervezett Performante variánst is le fogja váltani. Az új motorok mellett újabb gyári fényezést is lehet kérni. A narancssárga színárnyalatot Arancio Xanto néven találod a katalógusban. Jelenlegi állítások szerint az utód 2022-ben kerül az utakra. További részletekért keresd fel a Lamborghini hivatalos oldalát.