szombat - 2023. szeptember 23.
18 °C
enyhe eső
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Szörnyű tömegszerencsétlenség történt az M1-es autópályán: 42 jármű sérült meg

2023. március 11. | 20:21

26-an sérültek meg, hatan jelenleg is életveszélyes állapotban vannak. Cikkünk végén megnézheted a baleset utáni pillanatokban készült videót.

Március 11-én szombaton 14:25 körül az M1-es autópálya 26-os kilométerkövénél, a Budapestről kivezető szakaszon történt az óriási baleset. A tömegszerencsétlenséget a porvihar okozta.

Egy arra közlekedő járműből rögzítették a baleset utáni pillanatokat. A Tények esti adásában mutatták meg, ahogy több autó is lángokba borulva áll egymás hegyén-hátán.

Tíz mentőautó és négy mentőhelikopter érkezett a helyszínre. Rengeteg sérültje volt a balesetnek.

„A balesetben 42 autó sérült meg, amelyek közül több ki is égett. Jelenlegi adataink szerint összesen 26 sérült van, amelyből 13 súlyos. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit” – mondta Csécsi Soma, a BRFK szóvivője.

Már jóval a tömegszerencsétlenség kialakulását követően is hatalmas porfelhő és füst gomolygott az M1-es felett. A Tények riportjában látható, ahogy a rendőrök az autók tetején igyekeztek megközelíteni a kiégett járműveket.

A rendőrök és a tűzoltók tételesen mindegyik járművet átvizsgálták. Összesen 32 autó, 5 kisteherautó és 6 kamion volt érintett a tömegbalesetben.

„19 személyautó, egy furgon valamint egy kamionnak a vezetőfülkéje teljes terjedelmében égett. Hét városból összesen hetven hivatásos tűzoltó dolgozott a helyszínen, és Bicskéről az önkormányzati tűzoltók is részt vettek a tűzoltásban és a mentésben” – mondta Szabó-Bisztricz Anett, a katasztrófavédelem szóvivője.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 17:47-kor közzétett részleteket annak kapcsán, hogy mi okozhatta a balesetet. Lokális porátfúvás miatt csökkenhettek hirtelen a látási viszonyok.

Posztjukban felhívták a figyelmet, hogy a baleset körülményei miatt a roncsok elszállítása a szokásosnál több időbe telik. A porátfúvás továbbá az égő járművek oltása során sár keletkezett, ez nehezíti a takarítást.

Csak akkor fogják megnyitni az autópályát, ha a roncsokat elszállították és az útpályát is letakarították. Az MKIF Zrt. azt ígérte, további tájékoztatást fognak adni a Facebook oldalukon.

A TV2 riportja az esetről:

MTI, Tények

MTI/Lakatos Péter
Rakodó kisteherautó foglalja el a fél sávot, ki lehet kerülni a záróvonal átlépésével ebben a helyzetben? „A családi autó, ami versenyeket nyer" - Alfa Romeo 1900 SSZ Coupe Zagato

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!