2022. december 01. | 15:02

Erős verseny volt közte és a szövetséget nyolc éve irányító jelölt között.

Mint minden évben, most csütörtökön is megtartotta szokásos közgyűlését a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség, a MNASZ. A 209 tagszervezetből álló szervezetnek összesen 195 tagja jelent meg a gyűlésen, ők döntöttek arról a kérdésről is, hogy ki vezesse őket a továbbiakban.

Több fontos szavazásra váró pont után jött fel az elnökválasztás kérdése, ami kapcsán többször is heves vita alakult ki a szövetségen belül. Az egyik induló a szervezetet nyolc éve irányító Oláh Gyárfás volt, aki hosszas beszédet tartott még a szavazás előtt. Elmondta terveit, jövőbeli vízióit a szövetséggel kapcsolatban.

Kihívója, Szujó Zoltán egy rövidebb beszédet tartott, hiszen ő korábban országjáró útján felkereste a tagszervezeteket. A beszédek után névtelen módon lezajlott a szavazás és 103-95 arábyan Szujó Zoltánt választották meg a MNASZ következő elnökének.

Közvetlenül a szavazás és a kinevezése után Szujó elmondta:

Nagyon szépen köszönöm mindazoknak a tagoknak, akik rám szavaztak, és azoknak is, akik nem ide húzták az X-et. Én mindenki MNASZ-elnöke szeretnék lenni, aki a versenyzőkért, a sportegyesületekért, a sportágban dolgozó szakemberekért és sportbírókért dolgozik. Meggyőződésem, hogy az előttünk álló éveket csak úgy tudjuk átvészelni, ha összefogunk, ami látva a mostani megosztottságot, nem lesz könnyű. Még egyszer köszönöm a bizalmat, a csapatommal igyekszünk rászolgálni.