Szuperautók helyett vonatokat tervez a Pininfarina

Közzétéve:
2019-09-15, 08:44

Az olasz vállalat a svájci vasút kedvéért vált profilt.

Társszerző: Hajdu Balázs

A Pininfarina márkanevet bizonyára nem kell neked bemutatnom. Az olasz vállalat a hírek szerint új területen kívánja kamatoztatni tervezőtehetségét. A tervek szerint 2020 december 13-án állítják szolgálatba a Goldenpass Expresst Svájcban.

A tisztánlátás kedvéért hozzá kell tenni, hogy a vonatot a Pininfarina tervezőház jegyzi, miközben az Automobili Pininfarina a közel 2000 lóerős, teljesen elektromos Battista tervezésén dolgozik. A vasúthálózat Montreux, Gstaad és Interlaken városait köti majd össze.

A szerelvények természetesen a kornak megfelelő, modern kinézetet kapnak. Az ablaküvegeket például úgy tervezik, hogy a vonattal utazók tükröződés nélkül készíthessenek fényképeket a tájról. A Goldenpass Express mindenben megfelel a svájci biztonsági előírásoknak.

„A Goldenpass Express esetében egy fantasztikus technológiai kihívással állunk szemben, hiszen meg kell oldani a keskeny nyomtáv és a sztenderd nyomtáv közötti átállást is. Elegáns vonatot szeretnénk adni az utazóközönségnek, ezért választottuk a világ egyik legnagyobb presztízzsel bíró tervező vállalatát” - mondta George Oberson, a Montreuz Oberland Bernese vasúttársaság általános igazgatója.

Pininfarina vonat látványterve

„A biztonsági előírások ösztönzően hatnak a kreativitásunkra. Minden projektben – legyen az autóipari, közlekedési, vagy építészeti – a célunk ugyanaz: gyönyörű tárgyakat akarunk létrehozni, miközben leküzdjük a műszaki és szabályozási akadályokat. Az általunk tervezett vonat egyedülálló utazási élményt nyújt majd” - tette hozzá Alfredo Palma, a Pininfarina projektmenedzsere.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Cadillac Eldorado, vörös kabrió, elölnézet, oldalnézet, balról döntve, távolról ráközelítve
2020. február 02.
A Cadillac Eldorado már megjelenése idején is a legközismertebb amerikai luxusautók egyike volt, mely olyan sikertörténetté nőtte ki magát, hogy 2002-ig 12 generációja született. Ma e legenda korai modelljei közül mutatok be 7-t!
A ritka, Verde Silverstone fényezésű 1995-ös Ferrari F355 Berlinetta
2020. február 18.
A Ferrari F355 az egyik legkedveltebb sportautó, amely kigurult Maranellóból az Enzo Ferrari utáni korszakban.

További hírek