2019. július 08. | 14:18

Elkészült az Alapjárat hangulatjavító videója, amiből kiderül, mi lett a Ford Taurus sorsa.

A videó és a Taurus valódi története

Nos, a sztori ott kezdődött, amikor 2018 márciusában elkezdtünk kutatni a használtautó piacon valami olyan autó után, amit mindenféle sajnálat nélkül összezúzunk, széthajtunk egy április 1-jei videó kedvéért. Az igencsak szűkös anyagi forrásoknak köszönhetően korlátozottak voltak a lehetőségeink, viszont egy autó igazán felkeltette az érdeklődésünket, méghozzá a V6-os motorral szerelt, keveset futott amerikai vas, egy elnyűhetetlen Ford Taurus. Az autó sokat állt, de működőképes állapotban volt, így nyélbe is ütöttük az üzletet.

A bolondok napjára készülő videó forgatását megelőző héten, az ismeretségi köreinkben feltűnt kettő, szintén elhanyagolt jármű: egy jó öreg Swift és egy Tacuma. Ha már hirtelen lett három autónk és ha már van egy Adrink a szerkesztőségben, akkor gondoltuk miért ne? Bevontuk őt is a buliba és csináltunk egy olyan adást április 1-jére, ami megnevetteti a népeket. Nyilván egy Top Geares rész költségvetésének a 0,5%-ából, egy operatőrrel, mindenféle kreatív ember nélkül nehéz minden ízében élvezhető és hibátlan műsort összerakni, de azért megpróbáltuk. A végeredmény ennek tükrében nem is meglepő, a like és a dislike arány szinte tökéletes egyensúlyt mutat. Csinálja utánunk ezt bárki, azután lehet ócsárolni!

A Taurus-projektnek itt még közel sem fellegzett be! Közel egy év eltelt, mire ismét tudtunk rá szakítani egy kis időt, a felgyújtás, szakadékba gurítás, rommá törés ötleteit elvetettünk és arra gondoltunk, hogy csinálunk egy afféle teasert, ami a közel két éves videós munkásságunkat fémjelzi és amivel remélhetőleg felkeltjük az érdeklődést az Alapjárat tesztvideói iránt. Az autót közben a lehető legköltséghatékonyabb módon „lefényeztük”, hogy egy komolyan vehető interceptor benyomását keltse.

Igen, tudjuk, trehány munkát végeztünk a festés kapcsán, de a videóban mutatott végeredmény számít, nem igaz?