A taxisok ingyen üzemanyagot vagy autót kérnek az olcsóbb tarifákért cserébe

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-02-17, 13:56

A budapesti városvezetés ki akarja szűrni a taxis hiénákat.

Szeretne változtatni a taxirenden a főváros, ezt Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes mondta a Népszavának. Nem sokkal később megérkezett a taxisok válasza is.

Dorosz Dávid kifejtette, hogy a budapestiek jelentős része nagyon nem elégedett a taxik működésével, ebből pedig az következik, hogy valamit csinálnia kell az új városvezetésnek, mert a mostani helyzet egyszerűen tarthatatlan.

„Az előző vezetés által kialakított rendszer sajnos úgy hozott brutális drágulást, hogy közben nem szűrte ki a hiénákat, mi azt gondoljuk, hogy a tisztességes taxisok érdeke is az, hogy a hiénázást kiszűrjük, és éppen ezért a rendszert úgy fogjuk áttekinteni, hogy az hogyan tudná legjobban szolgálni a budapestiek érdekeit” – nyilatkozta Dorosz az ATV-nek.

Taxisok tüntetnek az Uber ellen
Fotó: MTI

„A közösségi közlekedést nem fogja tudni kiváltani a taxi, nem szociális intézmény a taxi szolgáltatás, hogyha a főváros mégis ezt szeretné, akkor várjuk azt a kompenzációt, akár ingyenes üzemanyag utalvány, vagy ingyenes autó biztosítással a főváros részéről, ami megteremti majd számukra ennek a lehetőségét” – ezt már Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke nyilatkozta.

 

Az ATV azt is megtudta Dorosztól, hogy az új rendszer bevezetése előtt a városvezetés mindenképpen egyeztetni fog az összes féllel.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

ATV

MTI

Kapcsolódó írások

Sárga taxik haladnak át Budapest bulinegyedén
2020. február 25.
Erzsébetváros polgármestere kitiltaná a taxisofőröket a bulinegyedből.
Megérkezett a Taxi 5 hivatalos előzetese! VIDEÓ!
2018. február 04.
A Taxi 5 idén tavasszal lesz látható a magyar mozikban. A legendás 407-es Peugeot ezúttal Ferrarikat és Lamborghiniket vesz üldözőbe.

További hírek