Telefont adott a szakadt autóért cserébe a fiatalember, majd 170 000 forintra megbírságolták

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-05-21, 10:31

A fiatal férfit a hatóság 1 évre még a járművezetéstől is eltilotta.

Az edelényi rendőrök előállították és súlyosan megbüntették azt a fiatal sofőrt, aki érvényes vezetői és forgalmi engedély nélkül közlekedett frissen szerzett autójával. Ráadásul az is kiderült, hogy a személygépkocsin lévő forgalmi rendszám egy másik járműre lett kiadva.

Az egyenruhások 2020. május 19-én 17 óra után ellenőriztek egy sofőrt Edelényben, aki nem használta a biztonsági övet és jogsija sem volt. A sofőrrel szemben intézkedő rendőrök megállapították, hogy az autóra feltett rendszám eredetileg más gépkocsira lett kiadva, aztán egykettőre kiderült az is, hogy a jármű műszaki érvényességgel és kötelező felelősségbiztosítással sem rendelkezett.

Ezeken felül a személygépkocsival más bajok is voltak:

  • a jármű szélvédője be volt törve,
  • hiányzott a jármű kipufogó rendszere,
  • ráadásul az abroncsok annyira agyon voltak már kopva, hogy azokkal egyszerűen képtelenség volt már biztonságosan közlekedni.

Az edelényi rendőrök által lefoglalt szakadt autó

A 19 éves férfi azt mondta a rendőröknek, hogy egy mobiltelefont adott a szakadt autóért cserébe, az igazoltatás pillanatában pedig csak próbálgatta a roncstelepszökevényt. A fiatalembert ezután előállították a rendőrkapitányságra, ahol a hatóság 12 hónapra eltiltotta őt a járművezetéstől, a férfi ezen felül egy 170 000 forintos pénzbírságot is kapott. Plusz a rendszám cseréje miatt a rendőrök egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett gyanúja miatt is vizsgálják az ügy körülményeit.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Részeg sofőr
2020. március 03.
A férfi által vezetett gépkocsival is voltak problémák.
Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.

További hírek