A Tesla autói maguktól rendelnek alkatrészeket a javításhoz

Közzétéve:
2019-05-22, 07:23

Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője

Társszerző: Hajdu Balázs

Bár a Tesla modellek nem arról híresek, hogy gyakran elromlanának, az Ördög nem alszik, a legmodernebb technológiák sem örök életűek. Ha valami hiba csúszna a gépezetbe, a Tesla gépjárművei képesek felismerni, és diagnosztizálni bármilyen műszaki problémát, és automatikus előrendelést küldenek a pótalkatrészekre. Ha úgy gondolod, hogy felesleges a javítás, lemondhatod a rendelést.

Telsa model 3 menet közben
A Tesla legfrissebb újdonsága helyetted és a szerelő helyett is dolgozik: felismeri a hibákat, és automatikusan megrendeli a pótalkatrészeket

A frissítést egy Model 3 tulajdonosa leplezte le, miután egy „váratlan állapot érzékelve” üzenet jelent meg előtte a képernyőn. Egy másik üzenet tanúsága szerint a pótalkatrész megrendelésre került, és kiszállítják azt a helyi Tesla szervizközpontba. Nem sokkal később egy Twitter-bejegyzésben a Tesla is megerősítette a kiegészítő létezését.

„Igen, az autóink szemmel tartanak bizonyos alkatrészeket, és közlik, ha cserére van szükség a következő kötelező szerviz előtt. Ez olyan, mintha beteg lennél, és az orvos helyett egyből a gyógyszertárba mennél” - hangzott az elektromos autógyár hivatalos kommunikációja.

A Tesla nem először kápráztatja el a tulajdonosokat valamilyen újdonsággal

A Tesla kedveli az újításokat, ám nem mindegyiket nevezném életbevágóan fontosnak. Tavaly piacra dobtak egy olyan kiegészítőt, melynek segítségével a sofőrök szellentéshangokat tudnak létrehozni. Elég a kormányon megnyomnod egy gombot, és hatféle gázos hang közül választhatsz.

A kisállatokat kedvelők számára remek hír, hogy a Tesla „Dog Mode” beállításának köszönhetően a házikedvenceket ezentúl bent lehet hagyni a járműben egy rövid időre. A funkció ugyanis lehetővé teszi, hogy beállítsd az utastér hőmérsékletét.

Teslát vásárolnál? Tudj meg mindent, hogyan rendelhetsz Tesla Model 3-at Magyarorszgáról!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A Tesla Motors története
2017. január 25.
Minden autógyárnak megvan a maga kis története, de nincs még egy olyan, amelyik úgy és annyira változtatta meg a világot, mint a Tesla
Az elektromos autók történetének 4 fő mérföldköve
2016. november 18.
Manapság egyre felkapottabb téma az elektromos autóké, úton-útfélen találkozunk velük, legutóbb másfél milliós állami támogatást hirdetett meg új elektromos autók vásárlására a magyar kormány

További hírek