A Tesla Autopilot rendszere egyszerre 8 ember életét mentette meg

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-02-18, 08:22

Kis híján ugyanabban a pillanatban lapult ki két Tesla Model X.

Két különböző irányba haladó Tesla Model X-re dőlt rá ugyanaz a hatalmas fa Délnyugat-Angliában. A Teslákat vezető autósok váltig állítják, hogy a Tesla Autopilot rendszere mentette meg a SUV-okban ülő emberek életét.

A majdnem tragédiával végződő incidens múlt héten játszódott le Dorsetnél, ahol hatalmas pusztítást végzett a Dennis vihar. A borzasztóan erős szél fákat döntögetett ki, köztük volt az a hatalmas példány is, ami majdnem egyszerre két Tesla Model X-et lapított ki.

Tesla Model X

Az egyik Model X-et egy Laurence Sanderson nevű férfi vezette, rajta kívül a felesége és három gyermeke utazott a kocsiban, amikor egy gigantikus tölgyfa az út közepére zuhant.

„Mentem a saját tempómban, amikor a szemem sarkából észrevettem, hogy dőlni kezd a fa. A Tesla Autopilot rendszere azonnal megállította a kocsit, ez mentette meg az életünket, mert én nem tudtam volna időben reagálni erre a váratlan eseményre. Ha nem segített volna be a robotpilóta, akkor most nem nyilatkozhatnék, mert a családommal együtt meghaltam volna” – mondta Sanderson a Mirrornak.

Sanderson felesége ugyan kisebb zúzodásokat szenvedett, de szerencsére senki sem sérült meg komolyan, ami kisebb csodának számít a baleset következményeit látva.

Tesla Model X

Minimális volt annak az esélye, hogy ugyanazon az úton és ugyanabban a pillanatban egy másik Tesla Model X is veszélybe kerüljön, de ez történt. Josh Whitelock normál körülmények között szépen elhajtott volna Sandersonék mellett, de az úttestre zuhanó tölgyfa közbeszólt.

„Éppen hazafelé tartottam a barátnőmmel és az ő édesanyjával, amikor észrevettem egy villanást, ami megvilágított egy fát, ami éppen felénk zuhant. Igazából még fel sem fogtam, hogy mi történik, amikor a kocsi már állt. Sokkos állapotban szálltunk ki a kocsiból, de túléltük, és ez a lényeg. A Tesla Autopilot rendszere 8 ember életét mentette meg azon az útszakaszon” – nyilatkozta Whitelock.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  
Tesla Model X
2019. május 21.
A legolcsóbb Tesla technikai megoldásai szállnak át a drágább modellekbe

További hírek