2020. február 03. | 10:24

Nyugi a Teslád nem fog kinyírni, csupán megmutatta a cég, hogyan lát az Autopilot rendszer.

Ezek a jelek ismerősek lehetnek a Terminátor filmekből, amikor a T-800-as szkennelte a környéket a megfelelő tárgyak megtalálásának érdekében. Ez pedig már valóság, vagyis nagyon hasonló, ugyanis ezt látja a Tesla Autopilot rendszere.

Valójában Elon Musk cége úgy döntött, hogy egy dedikált oldalon szemléltetik, mit értek el a hardverek, az autonóm hálózatok és algoritmusok területén.

„Fejlesztjük és telepítjük az autonóm rendszereket viszonylag kicsiben, mivel úgy gondoljuk, hogy a látásra és tervezésre épülő megközelítés lehet a megfelelő módja a teljes önvezetés általános eléréséhez" – mondta a Tesla egyik embere.

A teljes kép érdekében az Autopilot kameránkénti hálózatokra támaszkodik, amelyek elemzik a nyers képeket, objektumdetektálást és távolságbecslést végeznek. Ehhez 48 különféle idegpályát használ a gyártó és minden egyes lépésnél közel 1000 különböző lehetőséget vizsgál. Ahogy az autó mozog, az autonóm algoritmusok valósághűen ábrázolják  az adott térbeli pályákat.

Noha elolvashatod a program részletesebb leírását az erre létrehozott oldalon, meg kell említenem, hogy az autógyártó kiadott egy képet, amelyben a Cybertruck látható a szimuláció hátterében, tovább borzolva az amúgy is zavaros vizet a pickup körül.

Ebben a videóban pedig láthatod is azt, amiről eddig olvastál.