A Teslának le kell mondania a Pole Position autós játékról

Közzétéve:
2019-03-14, 08:00

A játék jogi problémák miatt nem lesz elérhető az infotainment képernyőn

Társszerző: Hajdu Balázs

Minden pontosan úgy történt, ahogy még augusztusban sejteni lehetett. A Teslának el kell távolítania a Pole Position autós játékot az érintőképernyős szórakoztató rendszerből. A cég vezérigazgatója, Elon Musk a Twitteren azt írta, hogy nem sikerült minden jogi problémát orvosolni. A Tesla hamarosan helyettesíteni fogja a játékot, ám egyelőre nem lehet tudni a részleteket.

Elon Musk csalódott

Elon Musk rendszeresen használja a Twitter közösségi oldalt, általában itt csiripel a Teslával kapcsolatos legfrissebb újdonságokról. Az egyik legutóbbi bejegyzésében a Tesla új szoftverfrissítéséről számolt be. Ebben szó volt néhány retró videójátékról, valamint egy „parti és kemping módról”, mely azt jelenti, hogy az elektromos akkumulátor megfelelő hőmérsékleten tartja az utasteret, így akár egy éjszakát is el lehet tölteni az autóban.

Visszatérve a játékok témájára, a bejelentés annak idején ebben a tweetben történt még 2018. augusztus 1-jén:

„Húsvéti meglepetésként az Atari szoftvergyártó klasszikus játékaival bővül a Tesla szórakoztató kínálata. Köszönjük, Atari!”

Egy későbbi kommentben Musk megjegyezte, hogy a Pole Position, a Tempest, és a Missile Command klasszikusokról van szó. A Pole Position kapcsán elmondta, hogy reményei szerint az álló helyzetben lévő autó kormánykerekével összeköttetésben irányíthatják majd az autókat a játékosok. 

Mielőtt bármilyen játék is megjelenne az autókban, a Teslának tető alá kellett hoznia egy megállapodást az Atarival. Persze a Tesla azt is megtehette volna persze, hogy simán telepíti a játékokat, aztán majd szembenéz a következményekkel. A Pole Position viszont eredetileg nem az Atari szüleménye, a játékot először a Namco fejlesztette ki, így gyakorlatilag tőlük kellett volna megkapni az engedélyt. 

„A videójátékok jogai összetettek, különösen az olyan régi játékoké, melyek gyártói már nem is működnek. Az Atari számos változáson ment keresztül, a Namco viszont még mindig létezik” - mondta Steve Golson, korábbi szoftvertervező.

Tesla

„Ha a szenvedélyed a videójátékok fejlesztése, jelentkezz a Teslához. Szeretnénk kifejleszteni a saját szórakoztató játékainkat, az infotainment rendszerünk számára” - ebből a Twitter-bejegyzésből kiderül, hogy a Tesla saját fejlesztésű játékokban is gondolkodik.

A „parti és kemping mód” valószínűleg kevesebb akadályba ütközik

„Hamarosan érkezik a „parti és kemping mód” az S/X/3 modellekbe. 48 órán keresztül fenntartható a légáramlás, a világítás, a hőmérséklet, valamint a szórakoztató eszközök energiája is biztosított lesz. Éljenek a nagy akkumulátorok” - írta a vezérigazgató ezzel kapcsolatban a Twitteren.

Az új szoftverfejlesztés valószínűleg tartalmazni fogja az Autopilot félönvezető funkciót is. A bemutatóra a húsvéti ünnepek környékén kerülhet sor.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Forrás:

További autós hírek

Ahogy arról korábban írtunk, Magyarország legnépszerűbb autója, a 2018-as komolyabb ráncfelvarrás után ismét megújul egy kicsit. Zöld rendszámot nyilván nem…

Olvasónk a szokásos, jogos mondattal nyomatékosította üzenetét: “Egy ilyen manőverért engem a helyszínen megbírságoltak volna” Igen ám, de most a…

Olvasónktól kaptuk a felvételt és a történetet. Ez a baj emberek! Senki nem akart direkt rosszat. A reakció viszont szinte…

Bűnügyi feladatai ellátása után szolgálati gépkocsijával indult vissza Üllőről fővárosi szolgálati helyére egy Pest megyei nyomozó, amikor a Budapest 10.…

Számos alkalommal posztolunk hazai büntetőfékezős eseteket is. Semmilyen előzmény, ami a közlekedésben ért sérelem, nem lehet indok arra, hogy efféle…

Kapcsolódó írások

Játék - Ismerd fel a ’70-es ’80-as évek kereklámpás modelljeit!
2017. május 19.
Tíz '70-es és '80-as évekbeli kereklámpás autókülönlegesség fotóját láthatod legújabb kvízjátékunk kapcsán. Vajon mindegyik modellt felismered?
A Tesla Motors története
2017. január 25.
Minden autógyárnak megvan a maga kis története, de nincs még egy olyan, amelyik úgy és annyira változtatta meg a világot, mint a Tesla
Elképesztő lett a legújabb Tesla
2017. november 17.
Elon Musk bemutatta a Tesla legújabb gyermekeit és nem okozott csalódást. A Tesla Roadster elképesztő teljesítményre képes. A gyártó kamionjáról is lehullt a lepel.
Csődöt jelent a Tesla?
2017. november 29.
Nem sokkal azután, hogy bejelentette az új Roadster és a futurisztikus elektromos kamion érkezését a Tesla, sötét jóslatokba bocsátkoztak az elemzők a vállalat jövőjével kapcsolatban.