2023. február 19. | 13:16

Nem volt szerencséje.

Február 15-én Pilisvörösváron közúti ellenőrzést tartottak a rendőrök. A Fő utcában szerettek volna megállítani egy autóst kora délután.

A jármű sofőrje azonban figyelmen kívül hagyta a rendőri karjelzést. Az egyenruhások nem hagyták annyiban a dolgot, utánaeredtek.

Bevetették a fényjelzést is, ami hatásosnak bizonyult. Az autós végül megállt.

Mivel nem voltak nála papírok, amivel igazolni tudta volna magát, így bediktálta az adatait a rendőröknek. A rendszer jelezte: körözött személyről van szó.

A 32 éves férfi megdöbbent. Kiderült, hogy a testvére adatait diktálta be, csak azzal nem számolt, hogy őt éppen körözik.

A sofőr ezzel a ravasz trükkel szerette volna elkerülni, hogy intézkedjenek ellene a rendőrök. Igazán pechesnek mondhatja magát.

A közrendőrök kiderítették a jármű vezetőjéről, hogy valódi adatai alapján nem rendelkezik vezetői engedéllyel, sőt: a járművezetéstől el is tiltotta egy évre az Esztergomi Járásbíróság. Az elkövetett jogsértéseit sorba vették az egyenruhások.

A férfi ellen büntető- és szabálysértési eljárás indult. Hogy milyen büntetésre számíthat, az csak később fog kiderülni.

Ha megállít a rendőr, nem kell megijedni - persze csak akkor, ha úgy érzed, nem követtél el semmilyen vétséget. Arról, hogy mit tegyél és mit ne, ha téged is kiintenek, ebben a cikkben írtunk.

Police.hu