2022. október 13. | 12:19

A férfi azt mondta a rendőröknek, hogy azért hajtott tovább, mert hirtelen nem is tudta, mit kellett volna tennie.

A MÁV egyik munkatársa 2022. április 28-án riasztotta a rendőröket, amikor egy szlovák rendszámú kamion a piros villogó jelzés ellenére úgy hajtott át egy vasúti átjárón, hogy még a sorompókat is letörte, ezután megállás nélkül elhajtott a helyszínről. A Tápiószecső melletti vasúti átjáróban a jelenetet egy arra közlekedő tehervonat vezetője is végignézte, a vasúti berendezésekben 23 160 forint kár keletkezett.

A sülysápi rendőrök felvételek alapján beazonosították a járművet, majd a 63 éves szlovák férfit. A hivatásos sofőr tettét beismerte, a gyanúsítás ellen nem élt panasszal, viszont azt állította, hogy a vasúti lámpa nem villogott pirosan, amikor áthajtott az átjárón. Azt mondta, hogy ezért sem tudta, mit kellett volna tennie és hajtott el inkább, viszont a felelősséget vállalta és a kárt megtérítette.

A Nagykátai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a férfival szemben a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gondatlan elkövetése miatt a nyomozást befejezte. Az ügy iratait átadták az illetékes ügyészségnek.

Police.hu