vasárnap - 2023. május 28.
22.5 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 566 Ft
100 612 Ft
D 551 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Több mint 100 000 Swarovski kristály van a Jaguar E-type kicsinyített másán

2020. november 06. | 13:05

A Half Scale Cars a Jaguar E-type 60. évfordulójára alkotta meg a drágakövekkel díszített autót. Ugyanez a cég Ford GT, Porsche 917 és Ferrari 330 LM kicsinyített modelleket is készített.

A Jaguar E-Type idén 60 éves, az ünnepléshez pedig a Half Scale Cars csapata is hozzájárult, ugyanis elkészítették a legendás sportautó kicsinyített másolatát. A valódi luxusra vágyók – kizárólag a Harrodsnál – megvásárolhatnak egy 100 ezer Swarovski kristállyal kirakott változatot is.

A drágakövek 50 különböző árnyalatban érhetők el, minden egyes darabot kézzel helyeznek fel, így egy kisautó elkészítése nagyjából két hónapot vesz igénybe. A brit Half Scale Cars korábban már olyan legendás járművek kicsinyített mását készítette el, mint a Porsche 911 Targa, AC Cobra és 917, a Ford GT, valamint a Ferrari 330 LM.

A vásárlók kiválaszthatják a festés színét, illetve megtervezhetik személyre szabott rendszámtábláikat is. Ami a belső teret illeti, abban is szabad kezet kapnak a megrendelők, eldönthetik a kárpit színét, valamint választhatnak fából vagy alumíniumból készült kormánykereket is.

Az E-Type Roadster kicsinyített változatában egy 45 köbcentis, kétütemű motor található, az autó végsebessége pedig 40 km/h, ám ez igény szerint csökkenthető. A Porsche 917 méretarányos másolatában azonban a Yamaha 350 köbcentis motorja dolgozik, tárcsafékkel és eltávolítható kormánykerékkel is rendelkezik. Ez utóbbi modell végsebességét 45 km/órában állapították meg. A Ferrari 330 LM és Ford GT másolatok még ennél is gyorsabbak, ugyanis ezekben egy-egy 150 köbcentis, négyütemű motor látja el feladatát. A végsebesség 56 km/h, és ezt a lekicsinyített járművet akár felnőttek is vezethetik.

A fiatalabb gyermekeknek készült Porsche Cobra 140 wattos elektromotorral felszerelt, mely maximum 10 km/órával képes haladni, illetve választható egy 45 köbcentis, kétütemű változat is, melynek végsebessége elérheti a 40 km/órát.

Az egyes modellekre vonatkozó árakat külön ajánlatkérés esetén lehet megtudni. A hírek szerint a Porsche 917 forintba átszámított ára 5,7 millió környékén mozog.

Koenigsegg: még mindig az Agera RS a világ leggyorsabb sorozatgyártott autója A Tesla menti meg a Hondát a bírságtól

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!