2022. december 20. | 14:53

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte az ügy kivizsgálását.

Még 2022 márciusában történt az eset, amikor egy 50 éves férfi Győrszentivánon közlekedett Suzuki Swiftjével az Egysori úton, az Ezerjó út felől a Vajda János utca irányába. Az adott útszakaszon vele egyirányban, szabályosan közlekedett egy 71 éves helyi asszony a kerékpárjával.

Az autós elütötte a biciklist, aki felcsapódott a járműre, onnan pedig az úttestre esett. A csattanás után az autó sofőrje megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, miközben a kerékpár az autója alá szorult.

Nagyjából 450 méter múlva állt meg egy kapubejárónál, ahol a szemtanúk visszatartották a rendőrök kiérkezéséig. A balesetben a kerékpáros nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az esetet követő napon a kórházban elhunyt.

A rendőrök által elfogott és előállított férfivel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott. Az ügybe bevont szakértők szakvéleményeire is tekintettel az 50 éves győrszentiváni sofőt a rendőrség halált okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntette, illetve segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

Az ügy vizsgálata most lezárult, az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.

A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat! Az ittas, bódult vezetés nem csak büntető szankciót von maga után, hanem az ilyen sofőr a saját és mások életét is veszélyezteti. Mindenkit megkérnek, tartózkodjanak az alkohol és bódító hatású szerek fogyasztásától a járművezetés megkezdése előtt, és tudatosan tartsák be a KRESZ szabályokat!

Police.hu