2023. január 30. | 14:42

A hatóságok és a helyi vadásztársaság még azelőtt fogta meg a férfit, mielőtt valaki ágyába tették volna a fejet.

Akármennyire is meglehet eleinte az áthallás a Keresztapa filmekkel, ennek a szarvasnak a fejét nem csavarták lepedőbe, mint a versenyló esetében. Ezt egyszerűen csak megtalálták és haza akarták vinni.

Mert az erdőben egy szarvastetemet meglátva kinek ne jutna eszébe gombászás közben, hogy levágja a fejét és hazavigye magával. Annak a 23 éves kölesdi férfinek eszébe jutott, akinek autójában tálálták meg az állat fejét.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának körzeti megbízottjai állították félre és igazoltatták a férfit 2023. január 29-én, amikor előkerült a furcsa rakomány. Az ügyben nem egyedül az ő neve merült fel, egy 33 éves kistormási férfi is előkerült.

Az is hamar kiderült, hogy ő vágta le az akkor már elpusztult állat fejét. Akkor találták meg, amikor gombászni mentek egy Varsád környékén található erdőbe.

Az ügyben illetékes vadásztársaság képviselője és a Tolna Vármegyei Kormányhivatal vadászati-halászati felügyelője is megjelent a helyszínen. Megállapították, hogy egy nagyjából 2-3 éves, már több napja elpusztult szarvasbika teteméről származik a fej.

A két férfi nem tudta, hogy a fej elhozásával bűncselekményt követnek el, trófeaként szerették volna kirakni. Ennek ellenére ha ismerték volna a szabályokat, akkor tudták volna, hogy cselekedetükkel nagyjából 400 ezer forint értékben loptak.

A rendőrök kimentek a 33 éves férfi lakására és házkutatást tartottak. Ezután bevitték őt is és társával együtt gyanúsítottként hallgatták ki őket lopás vétsége miatt. A két férfi nem ellenkezett, egybehangzóan beismerő vallomást tettek.

Police.hu