Tom Cruise egy sárga Fiat 500-assal forgatott Rómában

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-11-25, 11:05

A legendás modell minden bizonnyal tiszteletét teszi a Mission Impossible 7-ben.

A koronavírus-járvány miatt a Mission Impossible 7 című film forgatását is fel kellett függeszteni ez év tavaszán, a gyártási munkálatok az ősz beköszöntével folytatódhattak tovább a járványügyi intézkedések betartása mellett. A hollywoodi produkció főszereplője, Tom Cruise (Hayley Atwell társaságában) egy 1950-es évjáratú, sárga Fiat 500-assal forgatott a minap az olasz fővárosban.

Fiat 500-as
Fotó: MTI/EPA/ANSA/Fabio Frustaci

A Mission Impossible 7 forgatásán használt Fiat 500-as

A színészek az ikonikus Spanyol-lépcsőnél, a római Barcaccia-kút körül pörögtek, forogtak a legendás kocsival, ami a hangokból ítélve elektromos motorral lett szerelve. Az autó elejére szerelt ketrecben egy kaszkadőr ült, igazából ő vezette a kocsit, így Cruise és Atwell teljesen beleélhették magukat a szerepükbe, az autó irányításával nem kellett foglalkozniuk. A forgatásokon készült fotók alapján arra lehet következtetni, hogy a színészek jól érezték magukat, miközben a Fiat 500-assal forgattak.

Tom Cruise

A Mission Impossible filmsorozat hetedik részét a tervek szerint 2021. november 19-én fogják bemutatni az amerikai mozikban.

A Fiat 500-as volt az olaszok legnépszerűbb kisautója, az 1957 és 1975 között gyártott autóból közel 4 millió darabot adott el az olasz autógyártó. Olcsónak és olcsón fenntarthatónak tervezték, 2,97 méteres hossza miatt kitűnően lehet vele manőverezni a szűk olasz utcákban. Az 1958-ban bemutatott „Sport” 500-asok akár 105 km/órával is képesek voltak száguldani. A Cinquecento jellegzetessége volt az elhúzható vászontető, illetve a megszokottól eltérő irányban nyíló ajtók.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019. február 07.
Manapság már szinte mindenki autót lízingel, a Lidl is belépett hát a piacra! A német magánügyfelek akár már havi 28 000 forinttól szerezhetnek kisautót tartós bérlésre
Mercedes-Benz G-osztály barbie kivitel
2019. március 07.
Valahol, mélyen legbelül a nők is autóimádók, hiszen ha az alábbi három közül egyet is meglátnak, rögtön kitör belőlük a: „Jajj de cuki, ilyet akarok!” vagy az „Ahw, álomautó!” kifejezés

További hírek