Több mint 140 elektromos roller megrongálásával vádol egy 59 éves férfit a floridai Fort Lauderdale-i rendőrség. Randall Thomas Williams átvágta a fékvezetéket az e-rollereken, az egyik akciójáról videó is készült.

Az elektromos rollerek az Egyesült Államok nagyvárosaiban, de a világ más országaiban is egyre elterjedtebbek, ennek az az egyik oka, hogy nem túl drága a bérlésük. Ugyanakkor sokan nincsenek kibékülve az e-rolleresekkel, olyanra is volt példa, hogy ilyen járgányokkal az autópályán közlekedtek.

Elektromos rollert rongál meg egy 59 éves férfi

Az biztos, hogy Randall Thomas Williams sincs kibékülve az e-rollerekkel, 20-at bizonyíthatóan megrongált, de a rendőrség szerint az elmúlt hónapokban több mint 140 rolleren vágta el a féket. Közvetlenül a letartóztatása után is találtak még 20 olyan kétkerekű járgányt, amelyeken át volt vágva a fékvezeték.

A megrongált rollereket a gyártó kivonta a forgalomból, hiszen azokkal életveszélyes lenne közlekedni, tekintve, hogy a rolleresek nem tudnának azokkal megállni. Nagy tempónál a fék hiánya halálos balesethez vezethetne.