Története során először nem brit tulajdonban van a Caterham

Közzétéve:
2021-04-07, 10:26

A legendás brit autógyártót a japán VT Holdings vásárolta fel.

48 éves története során először nem brit tulajdonban van a Caterham. A brit autógyártót egy japán kiskereskedelmi vállalat, a VT Holdings vásárolta fel. Az ázsiai cég 2009 óta a Caterham beszállítójaként tevékenykedik, és évente több mint 120 Caterham autót értékesít a távol-keleti régióban. A vállalat hálózatához több mint 200 kereskedés tartozik Japánban, valamint aktív befektetésekkel rendelkezik Dél-Afrikában, Spanyolországban és Thaiföldön.

Kazuho Takahasi, a VT Holdings vezérigazgatója 25 éves, autósportban megszerzett tapasztalattal veszi át a Caterham irányítását. Takahasi pályafutása során részt vett a Suzuka 1000 kilométeres és a Le Mans-i 24 órás versenyeken, valamint japán GT-sorozatokban is. Az ázsiai pilóta 2019-ben akasztotta szögre sisakját.

„A VT Holdings büszkén üdvözli a Caterhamet a csoportban. Nem csak egy világszerte elismert autógyártót vásároltunk fel, hanem egy versenyzői legenda részesei lehetünk. Mindenben szeretnénk megfelelni az előttünk álló jogi kihívásoknak, védeni és fejleszteni fogjuk az ikonikus márkanevet” – fogalmazott a japán vállalat első embere.

Caterham menet közben

A tulajdonosi felállás ugyan változott, a Caterham azonban továbbra is jelen lesz az Egyesült Királyságban. A vállalat összesen 20 exportpiaccal rendelkezik, ahol a világméretű eladások 60%-a megy végbe.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

kvíz
2020. február 13.
A Lexusét biztosan tudod, de mi a helyzet a Humerrel vagy épp a Lincolnnal?
A világ 10 legjobban gyorsuló autója
2017. április 26.
Nem minden a végsebességről szól, van, amikor alig több mint két másodperc fölött elérni a 100 km/h-t az igazi cél

További hírek