hétfő - 2023. február 06.
-8.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 671 Ft
D 684 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A Tour de Hongrie mezőnye előtt tisztelegtek a közutasok

2020. szeptember 02. | 00:57

Az utak, autópályák úgy tűnik rendben vannak, úgyhogy itt volt az ideje egy kis koreográfiának.

Minden tiszteletem a Magyar Közút munkatársaié. Sokan közülük halált megvető bátorsággal teszik a dolgukat, s ha kell, az autópályán száguldó autók közvetlen közelében végzik el a rájuk bízott feladatot. Írom mindezt mindenféle irónia nélkül, mert ez tényleg olyasvalami, ami tiszteletet érdemel.

Nem vagyok azonban meghatódva annak a videónak láttán, amely ma került fel a Magyar Közút YouTube csatornájára. A Tour de Hongrie második etapjának résztvevői előtt tisztelegtek a közutasok az M35-ös autópálya melletti mérnökségi épületével szemközti területen.

"A kreatív kollégák kerékpáros piktogramot festettek fel, a hófogó netlonhálókból MK (azaz Magyar Közút) feliratot formáztak és a profi versenyzők tiszteletére a mérnökségi járművekkel alakzatba állva felkapcsolták sárga villogóikat is. Munkatársaink külön büszkék lehetnek, hiszen ezzel az M4 Sport élő közvetítésében és a Tour de Hongrie napvégi videós összefoglalójában is szerepelhettek" - áll a Magyar Közút YouTube videójának leírásában.

Magyarország úthálózata épül, szépül, ezt remek statisztikákkal lehet alátámasztani. Azért abban biztos vagyok, hogy akadt volna egy-két kátyú, amit ez idő alatt be lehetett volna tömni, amíg megkomponálásra került az élőkép. Kis szókép zavarral élve mondhatni beszédes, hogy a YouTube videó alatt kikapcsolták a kommenteket.

Arról nem szól a fáma, hogy mindez munkaidőben, vagy azon túl történt, arra azonban kiválóan alkalmasak a képsorok, hogy szép számú autóst bosszantsanak fel vele. Őszintén szólva én már azt a videót sem tudtam hova tenni, amikor lapátokkal és úthengerrel estek neki a Magyar Közút Munkatársai a "koronavírusnak"...

Rögzíti a balesetről készült felvételeket ez a visszapillantóba épített kamera Nézd meg ezt az 1956-os menő autós lemezjátszót!

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!