A Mercedes-AMG korábbi vezérigazgatója, Tobias Moers az év elején lett vezető az Aston Martinnál. Sokan már ekkor sejtették, hogy közeledés lesz és a korábbi öt százalékos Mercedes részesedés tovább növekszik, azonban ezt maga a német márka első embere cáfolta. Sőt, korábban a jelenlegivel ellentétes hírek is megjelentek, most viszont hivatalossá vált, hogy még szorosabb lesz az együttműködés a két márka között.

A partnerségi megállapodás lényege, hogy a Mercedes lehetővé teszi a brit márka számára, hogy hozzáférjen a következő generációs hibrid és elektromos hajtásláncokhoz, valamint egyéb technológiai megoldásokhoz. Cserébe a német márka sokkal több, nem kevesebb mint 286 millió fontnyi (mai aktuális árfolyammal számolva 116 milliárd forint) Aston Martin részvényt kap, amely így már 20 százalékos tulajdonrészt jelent.

Számos modell, köztük a 2021-es Aston Martin Vantage és a DBX is a 4,0 literes, ikerturbós, V8-as Mercedes-AMG motort használja.

Érdekesség, hogy a Mercedes Forma-1-es istálló csapatfőnöke és vezérigazgatója, Toto Wolff is rendelkezik Aston részvénnyel, aminek mértéke az egy százalékot sem éri el, mégsem lehet elmenni emellett szó nélkül. Ami ennél még nagyobb szó, hogy az újdonsült pilótájuknak is, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnek is van részesedése a márkában, azonban azt nem árulta el, hogy mennyi.